Miksi taustamusiikin käyttö kannattaa?

Yrityksesi musiikkivalinnat vaikuttavat suuresti siihen, millaisen kuvan asiakkaasi yrityksestäsi saavat – aivan kuten tilojesi sisutus, henkilökuntasi pukeutuminen ja ulkoasu tai tarjoamasi palvelu. Musiikin puuttuminen taas voi vaikuttaa ympäristöön negatiivisesti. Huonoimmillaan tilojesi äänimaailman koostuminen lähinnä taustahälystä ja painostavasta hiljaisuudesta voi jopa karkottaa asiakkaita.

Kun taustamusiikki on huolella valittu, musiikki vaikuttaa positiivisesti ja luo tunnetta sekä viihtyvyyttä asiakkaiden ja työntekijöiden keskuudessa. Musiikin ei myöskään tarvitse soida kovaa toimiakseen. Tutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa meihin vaikuttavasta musiikista vaikuttaa tiedostamattomasti.

Tutkimustulokset puhuvat puolestaan

  • Yhdysvaltalaisen tutkimuksen (Burleson, 1979) mukaan 70 % asiakkaista kertoi suosivansa liikkeitä, joissa on taustamusiikkia ja 63 % sanoi todennäköisesti ostavansa niissä enemmän.
  • Ruotsalaisen tutkimuksen (Johansson & Moradi, 2015) mukaan asiakkaat taas käyttivät myymälässä 42 % enemmän aikaa yrityksen haluttuun mielikuvaan sopivan musiikin soidessa verrattuna hiljaisuuteen.

Taustamusiikki ei ainoastaan lisää viihtyvyyttä, vaan se toimii myös erinomaisena ääniverhona mm. pankeissa, apteekeissa ja lääkäriasemilla – henkilökohtaisistakin asioista on miellyttävämpi keskustella julkisessa tilassa, kun tietää, ettei jonon seuraava kuule keskustelua.

Mitä asiakkaamme sanovat

”Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki ja usein asiakkaat kysyvätkin mikä radiokanava meillä soi.”

”Taustamusiikki on olennainen osa taksipalveluamme. Musiikki taustalla rentouttaa ja luo fiilistä, sekä vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen taksimatkan aikana.”

”Taustamusiikki toimii palvelukokemuksessamme tärkeänä osana jäsentemme rentoutuessa tapaamista odotellessa”

”Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan työviihtyvyyttä”

Minkälaista musiikkia soittaa ja miten lähteä liikkeelle?

Tutkimusten mukaan jo pelkkä taustamusiikin soittaminen vaikuttaa positiivisesti asiakaskokemukseen, mutta parhaaseen tulokseen pääset soittamalla taustamusiikkia, joka sointuu yrityksesi brändiin ja joka tuntuu asiakkaistasi tutulta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun taustamusiikki on asiakkaan tunnistamaa ja asiakas pitää siitä, se vaikuttaa positiivisesti heidän ostoskäyttäytymiseensäkin – kun musiikki miellyttää, liiketilassa vietetään enemmän aikaa.

Näin helposti pääset liikkeelle:

  • Mieti miltä haluat yrityksesi kuulostavan
  • Hanki musiikki ja kaiuttimet – tai ota yhteys meihin ja autamme sinut alkuun
  • Hanki taustamusiikkilupa verkkokaupastamme tai soita meille numeroon 030 6705 030
  • Anna musiikin soida ja myy tunteella – musiikin kanssa

Mitä saat musiikkiluvallasi?

Musiikkiluvalla saat luvan soittaa musiikkia monipuolisesti kaikista mahdollisista lähteistä (radio, cd, suoratoistopalvelut, taustamusiikkioperaattorit, tv jne.). Samalla saat käyttöösi maailman kattavimman ja jatkuvasti uudistuvan valikoiman musiikkia, josta löytyy takuuvarmasti asiakkaidesi tunnistamaa, liiketoiminnallesi hyvää tekevää musiikkia. Musiikkilupasi maksamalla olet myös mukana huolehtimassa siitä, että musiikin tekijät ja esittäjät saavat työstään ansaitsemansa korvauksen.

Mitä musiikin käyttö maksaa?

Musiikkiluvan hinta määräytyy toimialan mukaan ja hintaan vaikuttaa usein joko asiakastilan pinta-ala tai asiakaspaikkojen määrä. Voit tarkistaa oman hintasi ennen luvan ostamista sivulta Luvat ja hinnastot. Valitse alkuun oma toimialasi ja musiikin käyttöösi parhaiten sopiva lupa. Tämän jälkeen pääset tutustumaan kyseisen luvan hinnastoon.

Tässä kuitenkin muutama esimerkkihinta*:

  • Ravintola n. 50 asiakaspaikalla 1,50 €/päivä tai 44 €/kk
  • Ravintola n. 100 asiakaspaikalla 2,60 €/päivä tai 80 €/kk
  • Liiketila n. 100m2 1,10 €/päivä tai 33 €/kk
  • Liiketila n. 500m2 2€/päivä tai 62€/kk

* hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero

Haluatko kokeilla, miten musiikki voi parantaa sinun liiketoimintaasi?

Jos vastasit kyllä ja kaipaat vinkkejä taustamusiikin valintaan tai etsit kumppania suunnittelemaan taustamusiikin liikkeeseesi, ota ihmeessä yhteyttä myyntiimme. Verkostostamme löytyy varmasti sopiva kumppani myös sinulle. Tarvittavat musiikkiluvat taas saat helposti verkkokaupastamme tai olemalla yhteydessä asiantuntevaan asiakaspalveluumme.