Kannattaako hiljaisuus?

”Jos oma fiilis paranee musiikilla, sillä on yleensä sama vaikutus muihinkin ihmisiin. Musiikilla on mieletön voima tunnelman luomisessa.” – Ravintola Pompierin ravintoloitsija.

Haluatko jatkaa musiikin soittamista?

Hanki Teoston ja Gramexin lakisääteinen taustamusiikkilupa helposti verkkokaupastamme!

Valitse toimiala
Ravintolat, kahvilat, pubit
Myymälät, kauneus- ja terveyspalvelut
Hotellit ja majoitus
Liikunta
Taksit ja bussit
Tallennuslupa
DJ-toiminta
Oppilaitokset
Muut luvat
Osta musiikkilupa

Miten hyödyt taustamusiikin soittamisesta?

  • Tutkimusten mukaan monet asiakkaat suosii liikkeitä, joissa soi taustamusiikkia (Burleson, 1979).
  • Tuttu musiikki saa asiakkaat viihtymään paremmin – ja ostamaan enemmän
  • Taustamusiikki luo tunnelmaa ja mukavan työskentelyilmapiirin
  • Soittamalla tuttua musiikkia sinäkin tunnut tutulta ja jäät asiakkaiden mieleen
  • Ääniverhona toimimalla musiikki tarjoaa asiakkaille heidän kaipaamaansa yksityisyyttä – henkilökohtaisistakin asioista on mukavampi jutella, kun tietää ettei muut kuule
  • Taustamusiikki peittää hallitsemattoman taustahälyn. Kun taustamusiikkia ei ole, siitä seuraa harvoissa tiloissa hiljaisuutta
  • Taustamusiikki saa ajan kulumaan jonotus- tai odotustilanteissa nopeammin

Lisää tietoa taustamusiikin soittamisen hyödyistä löydät Kuulokanavaltamme.

Luvan ostaneille Luvat OK -tarra merkiksi yhteiskuntavastuullisuudesta

Näytä myös asiakkaillesi, että toimit yhteiskuntavastuullisesti ja maksat lakisääteiset musiikinkäyttömaksut.

Luvan ostettuasi saat Luvat OK -tarran merkiksi siitä, että sinäkin olet mukana takaamassa sen, että myös musiikin tekijät ja esittäjät saavat ansaitsemansa korvauksen tekemästään työstä, ja edistät siten myös suomalaista musiikkikulttuuria.

Miksi taustamusiikin soittamisesta pitää maksaa?

Musiikkiluvan hankkiminen on tapa maksaa musiikin tekijöille ja esittäjille heidän tekemästään työstä. Luovaa työtä, eli esimerkiksi juuri musiikin tekijöiden työtä, suojaavat tekijänoikeudet, jotka varmistavat tekijöiden toimeentulon ja luovuuden jatkumisen. 

Musiikkiluvan hankkiminen musiikin julkista soittamista varten on tekijänoikeuslakiin perustuva velvollisuus: ilman asianmukaista lupaa tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia ei saa soittaa. Jos musiikkilupaa ei ole ja musiikin soittamisesta jää kiinni, lupa tulee maksettavaksi siitä lähtien, kun musiikin soittaminen on aloitettu. Musiikkilupien aluepäälliköt kiertävät ympäri Suomen auttaen yrittäjiä oikeanlaisten lupien hankkimisessa.

Mihin maksamasi korvaukset menevät?

Musiikkiluvat tilittävää keräämänsä maksut täysimääräisinä Gramexille ja Teostolle, jotka tilittävät maksut eteenpäin edustamilleen tekijänoikeuksien omistajille eli musiikin tekijöille, esittäjille, tuottajille ja kustantajille. Järjestöjen kustannustehokkuus on alansa kärkeä, sillä noin yhdeksän kymmenesosaa kerätystä rahasta menee eteenpäin. Gramex tilittää korvaukset musiikin tuottajille, esittäjille ja kapellimestareille. Teosto tilittää korvaukset säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. 

Asiakkaidemme kokemuksia

/

Musiikki on osa kauppaamme, sillä luodaan hyvä fiilis asiakkaille ja työntekijöille. Lue lisää, miten K-Supermarket Förissä taustamusiikki on vaikuttanut kaupan suureen asiakaskuntaan.

Tuomas Kosunen K-Supermarket Föri
/

Musiikin soidessa yritys jää paremmin mieleen, ja kun hyvä fiilis välittyy, tulee yrityksessä asioitua suuremmalla todennäköisyydellä. Lue lisää, kuinka musiikilla houkutellaan asiakkaita Jungle Juice Bareihin.

Noora Fagerström Jungle Juice Bar
/

Taustamusiikki parantaa asiakaskokemusta ja yleistä tunnelmaa liikkeessä ja sillä tuodaan myös täytettä palveluun. Lue lisää, millaisia käytännön hyötyjä taustamusiikista on kauneudenhoitoalalla.

Sini Virtanen Kauneushoitola Blue Lagoon
/

Dj-lisenssi on toimiva tuote ja luvan hoitaminen on tehty tosi helpoksi. Lupamaksut on tärkeitä, että artistit saa rahaa työstään. Lue lisää kokemuksiani Musiikkiluvista ja musiikinkäytöstä.

Mikael Lönnberg DJ Mikke
/

Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan työviihtyvyyttä. Lue lisää kauppamme musiikkikokeiluista ja kokemuksistani. 

Miku Siljander, Kauppias K-Supermarket Oulainen
/

Taustamusiikki on olennainen osa taksipalveluamme. Musiikki taustalla rentouttaa ja luo fiilistä, sekä vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen taksimatkan aikana.

Jari Hindström JH Taksi
/

Heltin toimipisteet – Helttilät – eivät ole perinteisiä vuorolappujen ja desinfiointiaineen katkuisia lääkäriasemia, vaan hyvinvoinnin huoltamoita. Taustamusiikki toimii palvelukokemuksessamme tärkeänä osana jäsentemme rentoutuessa tapaamista odotellessa.

Tero Laitinen, Työterveyden ravistelija Heltti Oy
/

Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki ja usein asiakkaat kysyvätkin mikä radiokanava meillä soi. Musiikkiluvat on tietenkin kunnossa myös, koska yrittäjänä tiedän, että jokainen ansaitsee korvauksen tekemästään työstä. Lue lisää ajatuksistani ja kokemuksistani.

Suvi Savela-Kirvesniemi Kampaamo Pisara
/

Hienoa, että musiikin esittämiseen ja tallentamiseen liittyvät luvat saa nyt yhdestä paikasta. Niille, jotka joutuivat luopumaan Spotify Business -tuotteen käytöstä, vinkkaan, että tutustukaa Musiikkilupien tallennuslupaan.

Kati Kauravaara Liikuntafysio Sello
/

Musiikilla on keskeinen rooli Sävelsirkku-palvelussamme ja saamme asiakkailtamme runsaasti palautetta musiikin hyvää tekevästä voimasta, joka näkyy ikääntyneiden hyvinvointina ja henkilökunnan työn ilona.

Eija Lämsä, CEO Sentina Oy

Osta musiikkilupa

Ostat Teoston ja Gramexin lakisääteisen taustamusiikkiluvan helposti verkkokaupastamme. Löydät verkkokaupastamme myös DJ-lisenssit ja tallennusluvat, jos tallennat tai kopioit musiikkia julkista esittämistä varten.