Musiikkilupien myyntipäällikkö Maria Hagman
2.11.2020 Vinkkejä & Faktaa

Näin rakennat brändisi arvoisen äänimaailman –  Musiikkiluvat apunasi asiakaskokemuksen kehittämisessä taustamusiikin avulla

Kirjoittaja Maria Hagman, myyntipäällikkö, GT Musiikkiluvat

Brändin, asiakaskokemuksen ja markkinoinnin roolia ymmärretään suomalaisissa yrityksissä jatkuvasti paremmin. Yhdessä asiassa olemme kuitenkin vielä lastenkengissä: meillä ei usein hahmoteta sitä, kuinka paljon yrityksen äänimaailma vaikuttaa sen asiakaskokemukseen ja brändin tunnettuuteen. 

Sen lisäksi, että yrityksillä on tunnistettava visuaalinen identiteetti, pitäisi niiden myös kuulostaa omalta, uniikilta itseltään. 

Tunnistettava äänimaailma eli äänibrändi ulottuu läpi yrityksen toiminnan ja asiakaskohtaamispisteiden: se pitää sisällään mm. yrityksen tiloissa soivan taustamusiikin, äänilogon, mainosten musiikin ja äänimaailman, puhelinjonomusiikin ja messuilla käytettävät äänet.

Brändin mukaisen taustamusiikin käyttö kasvattaa tilan viihtyvyyttä, kokonaisvaltaista asiakaskokemusta ja muistettavuutta. Asiakkaiden osto – ja suositteluhalukkuus kasvaa kun yrityksellä soi juuri oikealla äänenvoimakkuudella hyvin harkittu taustamusiikki.

Taustamusiikin suunnittelu kannattaa tehdä huolella

Brändin mukaisen taustamusiikin käyttöönotto alkaa suunnittelusta ja tavoitteiden määrittelystä. Millainen on yrityksen tavoitemielikuva, ja miten se välittyy toimitiloissa juuri nyt? Millainen tila on kyseessä, ja mitä äänimaailman avulla halutaan saada aikaan? 

Tärkeä osa työtämme onkin auttaa yrityksiä määrittelemään omat toiveensa: näkemään, mitä musiikin avulla täytyy saada aikaan. Tuomme pöytään kokemuksen tuomaa näkemystä ja oppeja mitä erilaisimmilta toimialoilta. Ja sen jälkeen autamme oikeanlaisen taustamusiikin käyttöönotossa ja sen hyötyjen varmistamisessa.

Muistilista: näin rakennat yritykseesi brändinmukaisen taustamusiikin

Taustamusiikin käyttöönotto onnistuu parhaiten, kun asiat tehdään suunnitelmallisesti ja oikeiden kumppanien kanssa.

 Me musiikkilupalaiset autamme mielellämme mm. seuraavissa kysymyksissä:

1. Millaista taustamusiikkia yrityksessä kannattaa soittaa?

Musiikki vaikuttaa vahvasti asiakkaiden mielikuviin, joten on tärkeää pohjustaa musiikkivalinnat huolella. Yhteistyökumppanimme aloittaa brändin mukaisen taustamusiikin suunnittelun workshopilla yhdessä asiakkaan kanssa: tuloksena on runko brändiä tukeville musiikkivalinnoille.

2. Mistä taustamusiikki yritykseen? 

Toimimme yritysten taustamusiikin käytön ytimessä, joten tunnemme alan toimijat: soittolistoja suunnittelevat yritykset sekä äänentoistojärjestelmiä toimittavat tahot. Autamme oikean kumppanin löytämisessä ja tarvittaessa tarjouspyynnön tekemisessä, jotta kokonaisuus palvelee tarpeitasi alusta alkaen. 

3. Millainen äänentoisto sopii yritykseen?

Kuten soittolista- ja suoratoistopalvelut, ovat myös äänentoiston parissa työskentelevät yritykset meille tuttuja. Löydämme erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin sopivat, luotettavat kumppanit helposti ja tuomme heidät keskustelemaan kanssasi.

4. Millainen musiikkilupa tarvitaan?

Ei liene yllätys, että autamme valitsemaan tilanteeseesi parhaiten sopivan musiikkiluvan.

5. Miten otan henkilökunnan mukaan taustamusiikin soittamiseen?

Todennäköisesti taustamusiikin käyttöönottoon liittyy ainakin soittolista- tai suoratoisto-ohjelmiston tai -laitteen käyttöä, joka henkilökunnan on syytä hanskata. Olemme mukana kouluttamassa työntekijät tarvittavan tekniikan käyttöön. Autamme myös keräämään asiakaspalautetta ja tekemään havainnointia taustamusiikkiin liittyen. Monessa taustamusiikkipilotissa teetämme asiakkaan kanssa myös tutkimuksen taustamusiikin vaikutuksista sekä asiakkaisiin että henkilöstöön.

Autamme siis yrityksiä hoitamaan koko taustamusiikkiprosessin niin, että kaikissa yrityksen tiloissa soivat oikeat musiikit oikeaan aikaan, projekti pysyy hyvin hanskassa ja yrityksessä tiedetään, mitä eri toimitilojen taustamusiikissa milloinkin tapahtuu, miksi ja miten. 

Kiinnostaako brändinmukaisen taustamusiikin käyttöönotto tai pilotointi yrityksesi tiloissa? Ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan, miten voisimme olla avuksi.

Maria Hagman
maria.hagman@musiikkiluvat.fi
+358 40 567 9900

Timo Ahokanto
timo.ahokanto@musiikkiluvat.fi
+358 40 564 8833

Lisää aiheista Vinkkejä & Faktaa