Hienoa, että haluat kehittää yrityksesi brändiä musiikin avulla!

Tiedämme, että musiikki ja äänimaailma vaikuttavat yrityksen brändiin samalla tavoin, kuin visuaalisuus ja liiketilan sisustus. Musiikkisuunnittelu auttaa johtamaan asiakkaalle syntyvää mielikuvaa oikeaan suuntaan ja vahvistamaan sekä onnistunutta asiakaskokemusta että yrityksesi brändiä.

Lataa materiaali talteen tästä linkistä

Tarjolla myös tutkimustietoa musiikin vaikuttavuudesta

TNS Kantar toteutti 2019-2020 kanssamme ainutlaatuisen kaupan alan taustamusiikkitutkimuksen markettiympäristössä. Tutkimuksessa selvitettiin, miten erilaiset musiikkivalinnat vaikuttavat K-Citymarket Eastonin asiakkaisiin. Lataa tutkimustiivistelmä täällä >>

Lue yrittäjien kokemuksia Musiikkiluvista ja taustamusiikista

Taustamusiikki vaikuttaa kaikkialla, missä ihmiset liikkuvat, oli kyse sitten hienostuneesta vaateputiikista, kauneushoitolasta, kampaamosta tai apteekista – tai ruokakaupasta. Tutustu eri alojen yrittäjien kokemuksiin taustamusiikin käytöstä!

Tutustu tekijänoikeusjärjestöjen toimintaan ja rooleihin

Tiedätkö miten eri tahot auttavat yrityksiä musiikin käytössä? Mitä tekevät Teosto, Gramex ja Musiikkiluvat? Tutustu musiikin tekijänoikeusjärjestöihin Suomessa >>

Miksi taustamusiikin soittamisesta pitää maksaa?

Musiikkiluvan hankkiminen on tapa maksaa musiikin tekijöille ja esittäjille heidän tekemästään työstä. Luovaa työtä, eli esimerkiksi juuri musiikin tekijöiden työtä, suojaavat tekijänoikeudet, jotka varmistavat tekijöiden toimeentulon ja luovuuden jatkumisen. 

Musiikkiluvan hankkiminen musiikin julkista soittamista varten on tekijänoikeuslakiin perustuva velvollisuus: ilman asianmukaista lupaa tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia ei saa soittaa. Jos musiikkilupaa ei ole ja musiikin soittamisesta jää kiinni, lupa tulee maksettavaksi siitä lähtien, kun musiikin soittaminen on aloitettu. Musiikkilupien aluepäälliköt kiertävät ympäri Suomen auttaen yrittäjiä oikeanlaisten lupien hankkimisessa.

Mihin maksamasi korvaukset menevät?

Musiikkiluvat tilittävää keräämänsä maksut täysimääräisinä Gramexille ja Teostolle, jotka tilittävät maksut eteenpäin edustamilleen tekijänoikeuksien omistajille eli musiikin tekijöille, esittäjille, tuottajille ja kustantajille. Järjestöjen kustannustehokkuus on alansa kärkeä, sillä noin yhdeksän kymmenesosaa kerätystä rahasta menee eteenpäin. Gramex tilittää korvaukset musiikin tuottajille, esittäjille ja kapellimestareille. Teosto tilittää korvaukset säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. 

Asiakkaidemme kokemuksia

/

Musiikki on osa kauppaamme, sillä luodaan hyvä fiilis asiakkaille ja työntekijöille. Lue lisää, miten K-Supermarket Förissä taustamusiikki on vaikuttanut kaupan suureen asiakaskuntaan.

Tuomas Kosunen K-Supermarket Föri
/

Musiikin soidessa yritys jää paremmin mieleen, ja kun hyvä fiilis välittyy, tulee yrityksessä asioitua suuremmalla todennäköisyydellä. Lue lisää, kuinka musiikilla houkutellaan asiakkaita Jungle Juice Bareihin.

Noora Fagerström Jungle Juice Bar
/

Taustamusiikki parantaa asiakaskokemusta ja yleistä tunnelmaa liikkeessä ja sillä tuodaan myös täytettä palveluun. Lue lisää, millaisia käytännön hyötyjä taustamusiikista on kauneudenhoitoalalla.

Sini Virtanen Kauneushoitola Blue Lagoon
/

Dj-lisenssi on toimiva tuote ja luvan hoitaminen on tehty tosi helpoksi. Lupamaksut on tärkeitä, että artistit saa rahaa työstään. Lue lisää kokemuksiani Musiikkiluvista ja musiikinkäytöstä.

Mikael Lönnberg DJ Mikke
/

Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan työviihtyvyyttä. Lue lisää kauppamme musiikkikokeiluista ja kokemuksistani. 

Miku Siljander, Kauppias K-Supermarket Oulainen
/

Taustamusiikki on olennainen osa taksipalveluamme. Musiikki taustalla rentouttaa ja luo fiilistä, sekä vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen taksimatkan aikana.

Jari Hindström JH Taksi
/

Heltin toimipisteet – Helttilät – eivät ole perinteisiä vuorolappujen ja desinfiointiaineen katkuisia lääkäriasemia, vaan hyvinvoinnin huoltamoita. Taustamusiikki toimii palvelukokemuksessamme tärkeänä osana jäsentemme rentoutuessa tapaamista odotellessa.

Tero Laitinen, Työterveyden ravistelija Heltti Oy
/

Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki ja usein asiakkaat kysyvätkin mikä radiokanava meillä soi. Musiikkiluvat on tietenkin kunnossa myös, koska yrittäjänä tiedän, että jokainen ansaitsee korvauksen tekemästään työstä. Lue lisää ajatuksistani ja kokemuksistani.

Suvi Savela-Kirvesniemi Kampaamo Pisara
/

Hienoa, että musiikin esittämiseen ja tallentamiseen liittyvät luvat saa nyt yhdestä paikasta. Niille, jotka joutuivat luopumaan Spotify Business -tuotteen käytöstä, vinkkaan, että tutustukaa Musiikkilupien tallennuslupaan.

Kati Kauravaara Liikuntafysio Sello
/

Musiikilla on keskeinen rooli Sävelsirkku-palvelussamme ja saamme asiakkailtamme runsaasti palautetta musiikin hyvää tekevästä voimasta, joka näkyy ikääntyneiden hyvinvointina ja henkilökunnan työn ilona.

Eija Lämsä, CEO Sentina Oy

Osta musiikkilupa

Ostat Teoston ja Gramexin lakisääteisen taustamusiikkiluvan helposti verkkokaupastamme. Löydät verkkokaupastamme myös DJ-lisenssit ja tallennusluvat, jos tallennat tai kopioit musiikkia julkista esittämistä varten.