Ravintolan taustamusiikkiluvista -50 % kesäkuussa

GT Musiikkiluvat seuraa aktiivisesti hallituksen linjauksia ja tekee parhaansa auttaakseen asiakkaitaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

5.6.2020 Ajankohtaista

Hallituksen viimeaikaisten asiakaspaikkarajoitusten johdosta GT Musiikkiluvat tulee vähentämään automaattisesti 50 % kesäkuun taustamusiikkiluvan hinnasta. Vähennys koskee myös terasseja, mikä tarkoittaa, että mikäli ravintolalla on asiakaspaikkoja sekä sisä- että ulkotiloissa, vähennys lasketaan ravintolan yhteenlasketusta asiakaspaikkamäärästä. 

Kesäkuulta myönnetty vähennys huomioidaan laskutussyklistä riippuen joko jo lähteneessä laskussa tai tulevassa laskussa. Vähennys koskee taustamusiikki ravintolassa- (sis. lounasravintolat), taukomusiikki ravintolassa- sekä tanssimusiikki ravintolassa -lupia.

Musiikkiluvat tulee säätämään vähennysprosenttia hallituksen linjausten mukaisesti myös tulevien kuukausien osalta.  

Mikäli toimintasi on kokonaan keskeytynyt, voit laittaa taustamusiikkilupasi väliaikaisesti tauolle ilmoittamalla siitä Musiikkiluville osoitteessa: bit.ly/lupa_tauolle

Lupa tulee automaattisesti voimaan tauon jälkeen. Luvan uutta aloituspäivämäärää on tarvittaessa mahdollista tarkentaa myöhemmin ottamalla yhteyttä Musiikkilupien asiakaspalveluun.

Musiikin tekijä ja esittäjä on yrittäjä siinä missä muutkin

Poikkeustilanteen aiheuttamat rajoitukset ovat iskeneet rajusti myös luovaan alaan ja kotimaiset musiikin tekijät ja esittäjät ovat joutuneet ahdinkoon tapahtumien peruunnuttua. Tästä syystä taustamusiikkikorvauksilla on aikaisempaa suurempi merkitys musiikin tekijöiden ja esittäjien tulonlähteenä. Maksamalla taustamusiikkiluvista myös poikkeusaikana osoitat tukesi musiikin tekijöille ja esittäjille.

Mikä GT Musiikkiluvat?

GT Musiikkiluvat on Gramexin ja Teoston perustama yhteisyritys, joka vastaa näiden tekijänoikeusjärjestöjen taustamusiikkiluvista. Teosto edustaa musiikin tekijöitä ja kustantajia ja Gramex esiintyviä artisteja ja tuottajia. Tekijänoikeusmaksut ovat musiikin tekijöiden ja esittäjien palkkaa, ja tekijänoikeuksista huolehtimalla Gramex, Teosto ja Musiikkiluvat turvaavat edellytykset musiikin ammattimaiselle tekemiselle jatkossakin. Lupamyynnin lisäksi Musiikkiluvat auttaa kaikenkokoisia yrityksiä tunnetun musiikin hyödyntämisessä.

Lisää aiheista Ajankohtaista