Miten sinä voit hyötyä taustamusiikista?

Yrityksesi äänimaailma vaikuttaa suuresti siihen, minkälaisen kuvan asiakkaasi yrityksestäsi saavat. Huonoimmillaan yrityksesi äänimaailman koostuminen lähinnä taustahälystä ja painostavasta hiljaisuudesta voi jopa karkottaa asiakkaita. Hyödyntämällä taustamusiikkia niin asiakkaasi, henkilökuntasi kuin kassasi kiittävät!

K-Supermarketin kauppias Miku Siljander

Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan työviihtyvyyttä. Lue lisää kauppamme musiikkikokeiluista ja kokemuksistani. 

Miku Siljander, Kauppias K-Supermarket Oulainen

Tutkimustulokset puhuvat puolestaan

  • Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan 70 % asiakkaista suosii liikkeitä, joissa on taustamusiikkia ja 63 % sanoi todennäköisesti ostavansa niissä enemmän (Burleson, 1979).
  • Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan asiakkaat taas käyttivät myymälässä 42 % enemmän aikaa yrityksen haluttuun mielikuvaan sopivan musiikin soidessa verrattuna hiljaisuuteen (Johansson & Moradi, 2015).
  • Toisen ruotsalaisen tutkimuksen mukaan yrityksen taustamusiikista tykkääminen sai 35 % asiakkaista viipymään pidempään, 31 % palaamaan, 21 % suosittelemaan yritystä muille ja 14 % ostamaan enemmän (Sounds Like Branding, Uncovering a musical myth, 2011).
  • Saman tutkimuksen mukaan 43 % vastaajista sanoo musiikin tekevän työympäristöstä rennomman. Musiikin merkitys työpaikalla korostuu erityisesti 16-24 vuotiaiden keskuudessa; heistä 49 % kokee olevansa tuotteliaampia töissä musiikin soidessa.

Taustamusiikki toimii myös erinomaisena ääniverhona mm. pankeissa, apteekeissa ja lääkäriasemilla – henkilökohtaisistakin asioista on miellyttävämpi keskustella julkisessa tilassa, kun tietää, ettei jonon seuraava kuule keskustelua. Musiikin ei myöskään tarvitse soida kovaa toimiakseen. Tutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa meihin vaikuttavasta musiikista vaikuttaa tiedostamattomasti.

Mitä asiakkaamme sanovat

”Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki ja usein asiakkaat kysyvätkin mikä radiokanava meillä soi.”

Kampaamo Pisara, Suvi Savela-Kirvesniemi

”Taustamusiikki on olennainen osa taksipalveluamme. Musiikki taustalla rentouttaa ja luo fiilistä, sekä vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen taksimatkan aikana.”

JH Taksi, Jari Hindström

”Taustamusiikki toimii palvelukokemuksessamme tärkeänä osana jäsentemme rentoutuessa tapaamista odotellessa”

Heltti Oy, Tero Laitinen

”Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan työviihtyvyyttä”

K-Supermarket Oulainen, Miku Siljander

Näin helposti pääset liikkeelle:

  • Määrittele tavoittelemasi mielikuvat ja tunnelmat.
  • Hanki siihen sopiva musiikki tai tutustu eri musiikkikumppaneihin ja valitse itsellesi sopivimman tuntuinen.
  • Laita luvat helposti kuntoon verkkokaupassamme.

Mitä musiikin käyttö maksaa?

Hintalaskuristamme voit selvittää, mitä musiikkilupa maksaisi juuri sinulle. Valitse ensin toimialasi ja pääset laskuriin.

Valitse toimiala
Ravintolat, kahvilat, pubit
Myymälät, kauneus- ja terveyspalvelut
Hotellit ja majoitus
Liikunta
Taksit ja bussit
Tallennuslupa
DJ-toiminta
Oppilaitokset
Muut luvat
Laske hinta