Musiikilla lisää myyntiä!

Huolella valittu taustamusiikki on helppo keino lisätä myyntiä ja saada kassakoneesi kilisemään. Hankit Teoston ja Gramexin taustamusiikkiluvan hetkessä verkkokaupastamme. Hinta pieneen asiakastilaan tai ravintolaan vain n. 22 € / kk.

Mitä taustamusiikin käyttö maksaa?

Testaa hintalaskuristamme, miten paljon taustamusiikin soittaminen maksaisi juuri sinulle. Valitse ensin toimialasi ja pääset laskuriin.

Valitse toimiala
Ravintolat, kahvilat, pubit
Myymälät, kauneus- ja terveyspalvelut
Hotellit ja majoitus
Liikunta
Taksit ja bussit
Tallennuslupa
DJ-toiminta
Oppilaitokset
Muut luvat
Laske hinta

Ethän varasta musiikkia – musiikkilupamaksu on musiikin tekijän ja esittäjän palkkaa

Musiikkiluvan hankkiminen on tapa maksaa musiikin tekijöille heidän tekemästään työstä. Luovaa työtä, eli esimerkiksi juuri musiikin tekijöiden työtä, suojaavat tekijänoikeudet, jotka varmistavat tekijöiden toimeentulon ja luovuuden jatkumisen. 

Musiikkiluvan hankkiminen musiikin julkista soittamista varten on tekijänoikeuslakiin perustuva velvollisuus: ilman asianmukaista lupaa tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia ei saa soittaa. Jos musiikkilupaa ei ole ja musiikin käytöstä jää kiinni, lupa tulee maksettavaksi siitä lähtien, kun musiikin käyttö on aloitettu. Musiikkilupien aluepäälliköt kiertävät ympäri Suomen auttaen yrittäjiä oikeanlaisten lupien hankkimisessa.

Mihin maksamasi korvaukset menevät?

Korvaukset tilitetään Gramexin ja Teoston toimesta tekijänoikeuksien omistajille eli musiikin tekijöille, esittäjille, tuottajille ja kustantajille. Järjestöjen kustannustehokkuus on alansa kärkeä, noin yhdeksän kymmenesosaa kerätystä rahasta menee eteenpäin. Gramex tilittää korvaukset musiikin tuottajille, esittäjille ja kapellimestareille. Teosto tilittää korvaukset säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. 

Luvan ostaneille Luvat OK -tarra merkiksi yhteiskuntavastuullisuudesta

Näytä myös asiakkaillesi, että toimit yhteiskuntavastuullisesti ja maksat lakisääteiset musiikinkäyttömaksut! Luvan ostettuasi saat Luvat OK -tarran merkiksi siitä, että sinäkin olet mukana takaamassa sen, että myös musiikin tekijät ja esittäjät saavat ansaitsemansa korvauksen tekemästään työstä, ja edistät siten myös suomalaista musiikkikulttuuria.

Asiakkaidemme kokemuksia

”Musiikki on tärkeä osa kaikkea, se rytmittää ja suojaa kaikelta taustameteliltä ja vaikuttaa merkittävästi ravintolan tunnelmaan.”

”Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan viihtyvyyttä.”

”Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki. Musiikkiluvat ovat tietenkin kunnossa myös, koska yrittäjänä tiedän, että jokainen ansaitsee korvauksen tekemästään työstä.”

”Taustamusiikki on olennainen osa taksipalveluamme. Musiikki taustalla rentouttaa ja luo fiilistä, sekä vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen taksimatkan aikana.”

Näin helposti pääset liikkeelle