kampaaja kuivaamassa asiakkaansa hiuksia
16.5.2019 Vinkkejä & Faktaa

Musiikki siivittää kampaamosi menestystä

Haluatko saada kampaamosi asiakkaat viihtymään entistä paremmin, tekemään enemmän ostoksia ja palaamaan luoksesi uudelleen? Satsaa taustamusiikkiin.

Lähes kaikissa kampaamoissa soi radio, paljastaa Teoston tutkimus vuodelta 2017. Kampaamoyrittäjät kuuluvatkin niiden yrittäjien joukkoon, jotka kokevat taustamusiikilla olevan tärkeä rooli. Muun muassa helsinkiläisessä parturi-kampaamo Tukkatalossa musiikki vaikuttaa koko tiimiin luoden positiivista ilmapiiriä ja hyvää energiaa. Se tasoittaa kampaamon äänimaailmaa ja suuremmissa tiloissa myös luo yksityisyyden tunnetta: keskustelut eivät kuulu helposti tuolista toiseen.

Hyvästä taustamusiikista onkin monenlaista iloa:

 • Asiakkaat viihtyvät – mutta myös palaavat liikkeeseesi entistä todennäköisemmin ja levittävät myös hyvää sanaa yrityksestäsi.
 • Taustamusiikki vaikuttaa positiivisesti myös työntekijöihin: se motivoi, pitää yllä hyvää tunnelmaa ja vauhdittaa työntekoa.
 • Voit vaikuttaa asiakkaan kokemukseen ja kampaamosi tunnelmaan musiikkivalinnalla.
 • Voit vaikuttaa asiakkaiden ostokäyttäytymiseen musiikilla.

Mitä kannattaa ottaa huomioon taustamusiikkia soittaessa

Tutkimusten mukaan jo pelkkä taustamusiikin soittaminen vaikuttaa positiivisesti asiakaskokemukseen, mutta jos haluat saada taustamusiikista kaiken hyödyn irti, ota seuraavat vinkit huomioon musiikkia soittaessasi.

 • Valitse taustamusiikki siten, että se sopii kampaamosi tunnelmaan. Jos kampaamosi tunnelma on hienostunut, voi tilaasi sopia parhaiten klassinen musiikki tai jazz. Jos taas asiakkaasi tulevat kampaamoosi mahdollisimman trendikästä leikkausta tai värjäystä kaivatessaan, kannattaa musiikinkin olla ajan hermolla.
 • Huolehdi, että taustamusiikki sisältää asiakkaidesi tunnistamia kappaleita. Tutut kappaleet ovat avain asiakkaaseen vaikuttamiseen ja piristävät keskellä työpäivää.
 • Hidastempoinen, raukea musiikki on rentouttavaa: jos asiakkaasi kaipaa omaa aikaa ja hengähdystaukoa kiireisen työpäivän jälkeen, soita rauhallista musiikkia.
 • Tutkimusten mukaan rauhallinen musiikki myös lisää myyntiä. Mikäli valitset soittolistallesi hidastempoista jatsia tai klassista musiikkia, huomioi, että se saa asiakkaat usein mieltämään liikkeen arvokkaaksi.
 • Nopeatempoisempi musiikki piristää ja nostattaa tunnelmaa.
 • Jos asiakkaasi joutuvat odottamaan, huolehdi siitä, että odotustilassa soi taustamusiikki. Tutkimusten mukaan se luo vaikutelman siitä, että aika kuluu nopeammin ja asiakkaasi pysyvät hyvällä tuulella. Sama pätee myös puhelimessa odottamiseen.
 • Taustamusiikkia ei tarvitse soittaa kovalla, jotta siitä on hyötyä. Taustamusiikki vaikuttaa meihin silloinkin, kun emme tietoisesti kuuntele sitä. Pyri äänenvoimakkuuteen, joka peittää työskentelystä syntyvän hälyn, mutta ei tee juttelusta vaikeaa.
 • Vaihtele musiikkia tilanteen ja ajankohdan mukaan. Esimerkiksi perjantai-illan ja lauantain tunnelmaan voi sopia erilainen musiikki kuin maanantai-iltaan.

Lisää vinkkejä: Lue, kuinka Parturi-kampaamo Tukkatalossa hyödynnetään taustamusiikkia

Mistä taustamusiikki kampaamoon?

Radio on helppo ja nopea taustamusiikin lähde ja laaja kanavavalikoima takaa sen, että voit löytää kanavan, joka soittaa kampaamosi tunnelmaan sopivaa musiikkia. Suomessa toimii myös useita eri palveluntarjoajia, jotka tarjoavat eri tunnelmiin sopivia valmiita soittolistoja tai mahdollisuuksia luoda omia soittolistoja (esim. Maestro Pro, Soundtrack ja Mood:Media), jos haluat itse päättää mitä musiikkia liikkeessäsi soi.

Kampaamon musiikkiluvat

Kampaamon teostomaksu on nyt musiikkilupa, joka sisältää niin Teoston kuin Gramexin lupamaksut. Lakisääteinen musiikkilupa tulee hankkia, jos soitat musiikkia kampaamosi asiakastilassa. Musiikkiluvalla saat soittaa musiikkia monipuolisesti kaikista mahdollisista lähteistä (radio, cd, julkiseen esittämiseen soveltuvat suoratoistopalvelut, taustamusiikkioperaattorit jne.) ja samalla saat käyttöösi jatkuvasti uudistuvan valikoiman musiikkia, josta löytyy takuuvarmasti kampaamosi tunnelmaan sopivaa musiikkia.

Musiikkilupamaksu on musiikin tekijän ja esittäjän palkka, joten musiikkiluvasta maksamalla olet myös mukana huolehtimassa siitä, että musiikin tekijät ja esittäjät saavat työstään ansaitsemansa korvauksen.

Lue lisätietoja luvasta ja hanki lupa helposti verkkokaupastamme.

Lisää aiheista Vinkkejä & Faktaa