Ota musiikin hyödyt käyttöön!

Yrityksesi äänimaailma vaikuttaa suuresti siihen, minkälaisen kuvan asiakkaasi yrityksestäsi saavat. Huonoimmillaan yrityksesi äänimaailman koostuminen lähinnä taustahälystä ja painostavasta hiljaisuudesta voi jopa karkottaa asiakkaita. Hyödyntämällä taustamusiikkia niin asiakkaasi, henkilökuntasi kuin kassasi kiittävät!

Mitä musiikin käyttö maksaa?

Testaa hintalaskuristamme, miten paljon musiikin käyttö maksaisi juuri sinulle. Valitse ensin toimialasi ja pääset laskuriin.

Valitse toimiala
Ravintolat, kahvilat, pubit
Myymälät, kauneus- ja terveyspalvelut
Hotellit ja majoitus
Liikunta
Taksit ja bussit
Tallennuslupa
DJ-toiminta
Oppilaitokset
Muut luvat
Laske hinta

Tutkimustulokset puhuvat puolestaan

  • Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan 70 % asiakkaista suosii liikkeitä, joissa on taustamusiikkia ja 63 % sanoi todennäköisesti ostavansa niissä enemmän (Burleson, 1979).
  • Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan asiakkaat taas käyttivät myymälässä 42 % enemmän aikaa yrityksen haluttuun mielikuvaan sopivan musiikin soidessa verrattuna hiljaisuuteen (Johansson & Moradi, 2015).
  • Toisen ruotsalaisen tutkimuksen mukaan yrityksen taustamusiikista tykkääminen sai 35 % asiakkaista viipymään pidempään, 31 % palaamaan, 21 % suosittelemaan yritystä muille ja 14 % ostamaan enemmän (Sounds Like Branding, Uncovering a musical myth, 2011).
  • Saman tutkimuksen mukaan 43 % vastaajista sanoo musiikin tekevän työympäristöstä rennomman. Musiikin merkitys työpaikalla korostuu erityisesti 16-24 vuotiaiden keskuudessa; heistä 49 % kokee olevansa tuotteliaampia töissä musiikin soidessa.

Taustamusiikki toimii myös erinomaisena ääniverhona mm. pankeissa, apteekeissa ja lääkäriasemilla – henkilökohtaisistakin asioista on miellyttävämpi keskustella julkisessa tilassa, kun tietää, ettei jonon seuraava kuule keskustelua. Musiikin ei myöskään tarvitse soida kovaa toimiakseen. Tutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa meihin vaikuttavasta musiikista vaikuttaa tiedostamattomasti.

Asiakkaidemme kokemuksia

/
Musiikki on tärkeä osa kaikkea, se rytmittää ja suojaa kaikelta taustameteliltä ja vaikuttaa merkittävästi ravintolan tunnelmaan.
Janek Bjuström Ravintola Pompier, Albertinkatu
/
Tuttuja kappaleita sisältävä taustamusiikki lisää myös henkilökunnan työviihtyvyyttä
Miku Siljander, Kauppias K-Supermarket Oulainen
/
Taustamusiikki on olennainen osa taksipalveluamme. Musiikki taustalla rentouttaa ja luo fiilista, sekä vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen taksimatkan aikana.
Jari Hindström JH Taksi
/
Heltin toimipisteet – Helttilät – eivät ole perinteisiä vuorolappujen ja desinfiointiaineen katkuisia lääkäriasemia, vaan hyvinvoinnin huoltamoita. Taustamusiikki toimii palvelukokemuksessamme tärkeänä osana jäsentemme rentoutuessa tapaamista odotellessa.
Tero Laitinen, Työterveyden ravistelija Heltti Oy
/
Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki ja usein asiakkaat kysyvätkin mikä radiokanava meillä soi. Musiikkiluvat on tietenkin kunnossa myös, koska yrittäjänä tiedän, että jokainen ansaitsee korvauksen tekemästään työstä.
Suvi Savela-Kirvesniemi Kampaamo Pisara

Näin helposti pääset liikkeelle:

  • Määrittele tavoittelemasi mielikuvat ja tunnelmat.
  • Hanki siihen sopiva taustamusiikki tai tutustu kumppaneihimme ja valitse itsellesi sopivin.
  • Laita luvat helposti kuntoon verkkokaupassamme.