Musiikki siivittää kampaamosi menestystä

Jos haluat saada kampaamosi asiakkaat viihtymään entistä paremmin, palaamaan luoksesi uudelleen ja suosittelemaan liikettä muillekin, satsaa taustamusiikkiin!

Mitä taustamusiikin käyttö kampaamossa maksaa?

Musiikkiluvan hintaan vaikuttaa asiakastilan pinta-ala. Pienen parturikampaamon (maks 30 m2) kuukausi hinta on vain 20,44 €/kk. Laske oma hintasi jatkamalla verkkokauppaamme!

Valitse toimiala
Ravintolat, kahvilat, pubit
Myymälät, kauneus- ja terveyspalvelut
Hotellit ja majoitus
Liikunta
Taksit ja bussit
Tallennuslupa
DJ-toiminta
Oppilaitokset
Muut luvat
Osta musiikkilupa

Taustamusiikkilupa kampaamoille

Jos soitat taustamusiikkia tilassa, jonne asiakkailla on pääsy, tarvitset musiikkiluvan. Musiikkilupa tarvitaan jos soitat musiikkia mm. radiosta, cd:ltä, tietokoneelta, musiikin suoratoistopalveluista sekä televisiosta.

Tietoa luvasta:

  • Lupa on toimipaikkakohtainen
  • Jos samassa tilassa toimii useita eri yrittäjiä, riittää, että yrittäjät hankkivat yhteisen luvan
  • Luvan hinta määräytyy asiakastilan pinta-alan mukaan. Toimipisteessä yksin työskentelevät kauneudenhoitoalan yrittäjät lisensioidaan hinnaston alimman kategorian mukaan (20,44 € /kk)
  • Lupaa ei tarvita, jos asiakastila on omassa asunnossa, eikä asiakastilaan ole erillistä sisäänkäyntiä
  • Valitset laskutussyklin luvan oston yhteydessä ja se voi olla vuosittainen, puolivuosittainen tai neljännesvuosittainen
  • Lupa on toistaiseksi voimassa ja luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi

Luvan ostaneille Luvat OK -tarra merkiksi yhteiskuntavastuullisuudesta

Näytä myös asiakkaillesi, että toimit yhteiskuntavastuullisesti ja maksat lakisääteiset musiikinkäyttömaksut! Luvan ostettuasi saat Luvat OK -tarran merkiksi siitä, että sinäkin olet mukana takaamassa sen, että myös musiikin tekijät ja esittäjät saavat ansaitsemansa korvauksen tekemästään työstä, ja edistät siten myös suomalaista musiikkikulttuuria.

Musiikkilupamaksu on musiikin tekijän ja esittäjän palkkaa

Musiikkiluvan hankkiminen on tapa maksaa musiikin tekijöille heidän tekemästään työstä. Luovaa työtä, eli esimerkiksi juuri musiikin tekijöiden työtä, suojaavat tekijänoikeudet, jotka varmistavat tekijöiden toimeentulon ja luovuuden jatkumisen. 

Musiikkiluvan hankkiminen musiikin julkista soittamista varten on tekijänoikeuslakiin perustuva velvollisuus: ilman asianmukaista lupaa tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia ei saa soittaa. Jos musiikkilupaa ei ole ja musiikin käytöstä jää kiinni, lupa tulee maksettavaksi siitä lähtien, kun musiikin käyttö on aloitettu. Musiikkilupien aluepäälliköt kiertävät ympäri Suomen auttaen yrittäjiä oikeanlaisten lupien hankkimisessa.

Mihin maksamasi korvaukset menevät?

Musiikkilupien keräämät korvaukset tilitetään Gramexin ja Teoston toimesta tekijänoikeuksien omistajille eli musiikin tekijöille, esittäjille, tuottajille ja kustantajille. Järjestöjen kustannustehokkuus on alansa kärkeä, noin yhdeksän kymmenesosaa kerätystä rahasta menee eteenpäin. Gramex tilittää korvaukset musiikin tuottajille, esittäjille ja kapellimestareille. Teosto tilittää korvaukset säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. 

Asiakkaidemme kokemuksia

/

Taustamusiikki parantaa asiakaskokemusta ja yleistä tunnelmaa liikkeessä ja sillä tuodaan myös täytettä palveluun. Lue lisää, millaisia käytännön hyötyjä taustamusiikista on kauneudenhoitoalalla.

Sini Virtanen Kauneushoitola Blue Lagoon
/

Jokainen luo omalla sisustuksella, musiikilla ja palveluillaan oman näköisen parturi-kampaamon. Tukkatalossa musiikki luo positiivista ilmapiiriä ja hyvää energiaa. Lue lisää, kuinka musiikilla täydennetään palvelukokemusta.

Kadri Oja Kampaamo Tukkatalo
/

Minulle on ollut alusta asti selvää, että liikkeessäni soi musiikki ja usein asiakkaat kysyvätkin mikä radiokanava meillä soi. Musiikkiluvat on tietenkin kunnossa myös, koska yrittäjänä tiedän, että jokainen ansaitsee korvauksen tekemästään työstä. Lue lisää ajatuksistani ja kokemuksistani.

Suvi Savela-Kirvesniemi Kampaamo Pisara

Joko kampaamossasi soi musiikki?

Jos vastasit kyllä, olet ottanut askeleen oikeaan suuntaan! Muistathan kuitenkin maksaa lakisääteisen tekijänoikeusmaksun. Musiikkilupien verkkokaupasta hankit helposti Teoston ja Gramexin luvan yhdellä kertaa. Ympäri Suomen kiertävät aluepäällikkömme ja asiantunteva asiakaspalvelutiimimme auttavat myös mielellään luvan hankkimisessa.