Varmista viihtyisä tunnelma

Huolella valittu taustamusiikki parantaa tutkitusti asiakaskokemusta. Se luo ravintolaasi tunnelmaa, suojaa kaikelta taustameteliltä ja luo yksityisyyden tunteen. Parhaimmassa tapauksessa taustamusiikki voi myös kasvattaa ravintolasi myyntiä!

Mitä taustamusiikin käyttö maksaa?

Testaa hintalaskuristamme, miten paljon taustamusiikin soittaminen maksaisi juuri sinulle. Valitse toimialaksi Ravintolat, kahvilat ja pubit ja pääset laskuriin.

Valitse toimiala
Ravintolat, kahvilat, pubit
Myymälät, kauneus- ja terveyspalvelut
Hotellit ja majoitus
Liikunta
Taksit ja bussit
Tallennuslupa
DJ-toiminta
Oppilaitokset
Muut luvat
Laske hinta

Ravintoloiden taustamusiikkilupa on helppo ostaa verkosta:

Taustamusiikki lounasravintolassa

Saat soittaa haluamaasi musiikkia lounasravintolassasi (auki 11-15) musiikkipalvelusta, radiosta, televisiosta tai musiikin suoratoistopalvelusta. Huom. valitse verkkokaupassa Taustamusiikki ravintolassa -tuote.

Taustamusiikki ravintolassa

Lupa ruokaravintoloille, kahviloille, pubeille ja baareille, jotka soittavat taustamusiikkia televisiosta, radiosta, taustamusiikkipalvelusta tai musiikin suoratoistopalvelusta.

Tanssimusiikki ravintolassa

Gramexin lupa ravintoloille, joissa DJ soittaa äänitemusiikkia tanssimusiikkina. Muistathan hankkia lisäksi Teostosta erillisen tanssimusiikin esitysluvan.

Luvan ostaneille Luvat OK -tarra merkiksi yhteiskuntavastuullisuudesta

Näytä myös asiakkaillesi, että toimit yhteiskuntavastuullisesti ja maksat lakisääteiset musiikinkäyttömaksut. Luvan ostettuasi saat Luvat OK -tarran merkiksi siitä, että sinäkin olet mukana takaamassa sen, että myös musiikin tekijät ja esittäjät saavat ansaitsemansa korvauksen tekemästään työstä, ja edistät siten myös suomalaista musiikkikulttuuria.

Mikä ravintolan taustamusiikkilupa?

Musiikin soittaminen julkisesti yrityksessä edellyttää voimassaolevaa musiikkilupaa.

Taustamusiikkilupa on tekijänoikeuksien alaista musiikkia käyttävien yritysten maksama, lakisääteinen korvaus musiikin tekijöille, esittäjille ja kustantajille. Lupamaksurahat tilitetään tekijänoikeusjärjestöjen, Teoston ja Gramexin, kautta luovan työn tekijöille, jotta musiikki voi hyvin jatkossakin.

GT Musiikkiluvat vastaa Teosto-maksun ja Gramex-korvauksen sisältävien taustamusiikkilupien mynnistä suomalaisille yrityksille. Ravintoloiden, kahviloiden ja pubien taustamusiikkilupa kattaa taustamusiikin soittamisen asiakastiloissa mm. radiosta, televisiosta, taustamusiikkipalvelusta tai suoratoistopalvelusta. Ravintoloiden taustamusiikkilupien hinta määräytyy asiakaspaikkamäärän mukaan ja esimerkiksi 24 asiakaspaikan ravintolassa hinta on n. 36 €/kk. Mikäli ravintola toimii vain lounasaikaan klo 11- 15, on taustamusiikkiluvan hinta alhaisempi ja esimerkiksi 24 asiakaspaikan ravintolan hinta on n. 25 €/kk. Hintalaskurin avulla voit laskea luvan hinnan ravintolasi asiakaspaikkamäärän mukaan. Mikäli ravintolassasi esitetään livemusiikkia, kuten karaokea, saat tarvittavat tapahtumaluvat Teostosta.

Taustamusiikki saa asiakkaat ja työntekijät viihtymään ravintolassasi

Kun asiakas astuu ravintolaan sisälle, hän reagoi siihen, miltä ravintola näyttää ja tuoksuu, mutta myös siihen miltä ravintola kuulostaa. Taustamusiikilla on positiivisia vaikutuksia niin asiakkaisiin kuin henkilökuntaan:

  • Taustamusiikki toivottaa asiakkaasi tervetulleiksi
  • Taustamusiikki parantaa asiakas- ja työntekijäkokemusta
  • Taustamusiikki saa asiakkaasi palaamaan ravintolaan todennäköisemmin
  • Taustamusiikin avulla voit saada asiakkaasi viihtymään pidempään tai vaihtoehtoisesti vauhdittaa asiakaskiertoa
  • Taustamusiikki tuo työntekoon sykettä ja lisää työskentelyn mielekkyyttä