Tallennusluvat | Musiikkiluvat

Tallennusluvat

Kun kopioit äänitemusiikkia julkisesti esitettäväksi, kopiointiin tarvitaan aina tallennuslupa. Kuluttajan vapaa oikeus kopioida musiikkia rajoittuu puhtaasti yksityiskäyttöön. Äänitiedostoja tarjoavat biisikaupat myyvät musiikkia useimmiten rajatuilla yksityiseen käyttöön tarkoitetuilla käyttöoikeuksilla, eli sen julkinen esittäminen on lähtökohtaisesti kielletty.

Kati Kauravaara, tallennuslupa-asiakas
”Hienoa, että musiikin esittämiseen ja tallentamiseen liittyvät luvat saa nyt yhdestä paikasta. Niille, jotka joutuivat luopumaan Spotify Business -tuotteen käytöstä, vinkkaan, että tutustukaa Musiikkilupien tallennuslupaan.”
Kati Kauravaara Liikuntafysio Sello

Käyttäjäkohtainen tallennuslupa

Käyttäjäkohtainen tallennuslupa kattaa musiikin kopioimisen julkista esittämistä varten. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Julkista esittämistä lupa ei kuitenkaan kata, esityspaikassa tulee olla Gramexin ja Teoston voimassa olevat esitysluvat.

Esityspaikkakohtainen tallennuslupa

Esityspaikkakohtainen tallennuslupa kattaa toimipisteessä julkista esittämistä varten tapahtuvan musiikin kopioimisen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Julkista esittämistä lupa ei kuitenkaan kata, esityspaikassa tulee olla Gramexin ja Teoston voimassa olevat esitysluvat.

Kappalekohtainen tallennuslupa

Kappalekohtainen tallennuslupa on lupa yksittäisen kappaleen kopioimiseen julkista esittämistä varten Gramexin puolesta. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Julkista esittämistä lupa ei kuitenkaan kata, vaan esityspaikassa tulee olla Gramexin ja Teoston voimassa olevat musiikinkäyttöluvat.