Vaihda laskun toimitustavaksi OmaLupa-lasku

Vaihtamalla laskun toimitustavaksi OmaLupa-laskun voit helposti seurata laskujesi statusta OmaLupa-palvelussamme ja maksaa laskut verkkopankkia, MobilePayta tai luottokorttia käyttämällä.

16.6.2020
Aaltokuva

Miksi kannattaa vaihtaa OmaLupa-laskuun?

  • OmaLupa-lasku on vaivaton, nopea eikä sisällä laskutuslisää
  • Monipuoliset maksutavat kuten MobilePay, verkkopankit sekä luottokortit
  • Laskun toimitus perille varmasti ja oikea-aikaisesti
  • Pienempi hiilijalanjälki
  • Entistä parempi tietoturva
  • Näet keskitetysti 1.7. jälkeen muodostuneet Musiikkilupien laskut ja niiden statuksen

Näin vaihdat laskun toimitustavaksi OmaLupa-laskun

Vaihdat laskun toimitustavan kirjautumalla OmaLupa-palveluumme. Laskun toimitustavan löydät OmaLupa-palvelusta asiakastietojen alta.

Kirjaudut OmaLupaan luvan oston yhteydessä ilmoittamallasi sähköpostiosoitteella. Jos et vielä ole rekisteröitynyt palveluun, löydät kirjautumisohjeet lähettämästämme asiakaskirjeestä. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisen kanssa, voit tilata tunnukset alla olevasta linkistä.

UKK

Miksi laskutuslisiä peritään?

Laskutuslisät perustuvat omakustannushintaan mikä tarkoittaa, että kaikkien laskujen toimituksesta ja hallinnoimisesta tulee kuluja, kuten järjestelmien ja kolmansien osapuolien välisiä kehitys- ja ylläpitokustannuksia. Paperilaskuista tulee lisäksi paperi- ja tulostuskustannuksia. Laskutuslisäkäytäntöä muuttamalla mahdollistetaan OmaLupa-palvelun laajentaminen ja uusien maksutapojen, kuten MobilePayn ja verkkopankin käyttäminen. Laskutuslisien periminen yritysten välillä on lainmukaista.

Näenkö kaikki laskuni OmaLupa-palvelussa?

Näet OmaLupa-palvelussa kaikki 1.7.2020 jälkeen muodostuneet Musiikkilupien laskut. Laskut näkyvät palvelussa laskun tilan (avoin/maksettu) mukaisesti ryhmiteltynä.

Miten ja milloin saan ilmoituksen uudesta OmaLupa-laskusta?

Kun laskun toimitustavaksi on valittu OmaLupa-lasku, palvelu pyytää sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron, johon lähetetään ilmoitus uudesta laskusta.

Tuleeko OmaLupa-laskun maksamisesta muita kuluja?

Kun maksat OmaLupa-laskun verkkopankkia käyttämällä, laskusuoritukseen ei sisälly maksutapalisää. Jos maksutapana on luottokortti (VISA, Mastercard, American Express) tai MobilePay, tulee palvelukohtainen 2-3 % maksutapalisä.

Voinko maksaa laskuja OmaLupa-palvelussa, vaikka laskun toimitustapana on paperi-, sähköposti-, tai verkkolasku?

Voit maksaa laskun OmaLupa-palvelussa 1.7. jälkeen, vaikka laskun toimitustapa olisi muu kuin OmaLupa-lasku. Huomioi kuitenkin, että laskulle jo muodostunut laskutuslisä tulee myös maksaa, jotta lasku ei jää avoimeksi ja siirry maksuvalvonnassa eteenpäin.

Miten saan laskukopion OmaLupa-palvelusta?

Voit tallentaa laskun pdf-tiedostona tietokoneelle tai mobiililaitteelle ja toimittaa laskun laitteesta eteenpäin. Tutustu ohjeeseemme, jossa näytämme, miten lataat laskukopion eri selaimilla.

Ostin luvan 1.7 jälkeen ja valitsin maksutavaksi OmaLupa-laskun. Milloin saan laskuni ja milloin voin maksaa sen OmaLupa-palvelussa?

Voit halutessasi maksaa luvan heti luvan oston yhteydessä tai myöhemmin OmaLupa-palvelussa. Musiikkiluvilla on säännölliset laskutusajankohdat ja kun uusi kauden mukainen lasku muodostuu, saat siitä tekstiviesti-, tai sähköposti-ilmoituksen. Uusi lasku on selattavissa ja maksettavissa arkisin klo 07.00.

Voinko maksaa muistutuslaskun OmaLupa-palvelussa?

Intrum vastaa Musiikkilupien maksumuistutuksista ja perinnästä. Valitettavasti maksumuistutusta ei voi maksaa OmaLupa-palvelussa, vaan lasku tulee maksaa laskun tietojen mukaisesti Intrumille.

Miten maksan laskun OmaLupa-palvelussa?

Katso ohjevideo, joka näyttää, miten lasku maksetaan OmaLupa-palvelussa.