naisen kaulalla roikkuvat kuulokkeet

Miksi soittaa taustamusiikkia, vaikka osa asiakkaista kuuntelisi musiikkia kuulokkeilla?

naisen kaulalla roikkuvat kuulokkeet
Monet tykkäävät kuunnella musiikkia omilla kuulokkeillaan työskennellessään tai esimerkiksi treenatessaan. Taustamusiikkiin kannattaa silti satsata, sillä siitä on sekä hyötyä että iloa - lue alta syyt taustamusiikin soittamiseen, vaikka tiloissa käytettäisiinkin kuulokkeita.

Taustamusiikin soittamiselle on lukuisia hyviä syitä:

Mutta kannattaako taustamusiikkia soittaa, jos tiloissa on henkilöitä, jotka kuuntelevat musiikkia kuulokkeilla? Kannattaa.

Ensinnäkin harvoissa tiloissa kaikki kuuntelevat omaa musiikkiaan kuulokkeilla. Musiikkia kuuntelemattomia ihmisiä ei kuitenkaan kannata jättää musiikitta – vaikka heillä ei olisikaan kuulokkeita, se ei tarkoita että he eivät musiikista piittaisi.

Lisäksi kuulokkeitakin käyttävät henkilöt usein ottavat kuulokkeet pois ja nauttivat myös muiden valitsemasta musiikista, etenkin jos se on mielenkiintoista ja yritykseen sopivaa.

Taustamusiikki työpaikalla

Monenlaisilla aloilla töitä on mahdollista tehdä musiikin soidessa. Se kannattaakin tehdä mahdolliseksi, sillä tutkimukset osoittavat, että musiikin kuuntelulla on positiiviisia vaikutuksia. Esimerkiksi reipastahtinen musiikki ilahduttaa töissä, joiden suorittaminen ei vaadi suurta keskittymistä. Musiikki auttaa myös luovien ratkaisujen keksimisessä ja se vaimentaa työpaikan mahdollisen hälyn.

Joissain tehtävissä työntekijät voivat myös kuunnella musiikkia kuulokkeillaan. Nopeasti ajateltuna tällaisessa tilanteessa taustamusiikista ei ole iloa. Taustamusiikkia kannattaa kuitenkin soittaa – kuten yllä mainittiin, se ilahduttaa niitä jotka eivät kuuntele musiikkia kuulokkeilla.

Taustamusiikki luo myös yhteisöllisyyttä, mikä taas tekee työpaikan ilmapiiristä positiivisen. Sopivalla volyymillä soiva taustamusiikki sallii työtovereiden kanssa keskustelun eikä häiritse työntekoa.

Minkälaista taustamusiikkia työpaikalla sitten kannattaa soittaa? Yritykseen sopivaa, vaihtelevaa, sekä jonkin verran työntekijöiden suosikkikappaleita sisältävää. Lue tarkempia vinkkejä artikkelistamme!

Taustamusiikki kuntosaleilla tai muissa asiakastiloissa

Asiakastiloissakin käytetään kuulokkeita. Osa treenaajista esimerkiksi haluaa kuunnella omia soittolistoja painoja nostaessaan tai kuntopyöräillessään. Myös muissa liiketiloissa käy kuulokkeita käyttäviä asiakkaita – mutta kaikissa tiloissa on myös kuulokkeettomia asiakkaita. Taustamusiikki palvelee heitä, ja ilahduttaa myös kuulokkeitten käyttäjiä, jos he ottavat kuulokkeensa pois. Ja jos musiikki on miellyttävää, kuulokkeita ei välttämättä edes laiteta takaisin korville.

Taustamusiikki luo punttiksellakin yhteisöllistä tunnelmaa, ja se myös vaimentaa erilaiset treenaamisen äänet. Putiikeissa taustamusiikki on osa liikkeen profiilia ja saa asiakkaat esimerkiksi uppoutumaan tuotteiden tutkimiseen. Taustamusiikkia kannattaa soittaa myös kauppakeskuksissa. Niissäkin huolellisesti valittu taustamusiikki vahvistaa mielikuvaa yrityksestä ja sen avulla on mahdollista erottua joukosta. Se myös lisää viihtyvyyttä ja sitouttaa asiakkaita.

Asiakastilojen taustamusiikki kannattaa valita asiakasryhmän profiilia ja esimerkiksi vuorokauden aikaa silmällä pitäen. Ja sekin kannattaa muistaa, että asiakastilojen työntekijöillekin taustamusiikista on iloa!

Lue myös, miten valitset asiakkaita ilahduttavaa ja yrityksesi toimintaa siivittävää taustamusiikkia.

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…