naisen kaulalla roikkuvat kuulokkeet

Miksi soittaa taustamusiikkia, vaikka osa asiakkaista kuuntelisi musiikkia kuulokkeilla?

naisen kaulalla roikkuvat kuulokkeet
Monet tykkäävät kuunnella musiikkia omilla kuulokkeillaan työskennellessään tai esimerkiksi treenatessaan. Taustamusiikkiin kannattaa silti satsata, sillä siitä on sekä hyötyä että iloa - lue alta syyt taustamusiikin soittamiseen, vaikka tiloissa käytettäisiinkin kuulokkeita.

Taustamusiikin soittamiselle on lukuisia hyviä syitä:

Mutta kannattaako taustamusiikkia soittaa, jos tiloissa on henkilöitä, jotka kuuntelevat musiikkia kuulokkeilla? Kannattaa.

Ensinnäkin harvoissa tiloissa kaikki kuuntelevat omaa musiikkiaan kuulokkeilla. Musiikkia kuuntelemattomia ihmisiä ei kuitenkaan kannata jättää musiikitta – vaikka heillä ei olisikaan kuulokkeita, se ei tarkoita että he eivät musiikista piittaisi.

Lisäksi kuulokkeitakin käyttävät henkilöt usein ottavat kuulokkeet pois ja nauttivat myös muiden valitsemasta musiikista, etenkin jos se on mielenkiintoista ja yritykseen sopivaa.

Taustamusiikki työpaikalla

Monenlaisilla aloilla töitä on mahdollista tehdä musiikin soidessa. Se kannattaakin tehdä mahdolliseksi, sillä tutkimukset osoittavat, että musiikin kuuntelulla on positiiviisia vaikutuksia. Esimerkiksi reipastahtinen musiikki ilahduttaa töissä, joiden suorittaminen ei vaadi suurta keskittymistä. Musiikki auttaa myös luovien ratkaisujen keksimisessä ja se vaimentaa työpaikan mahdollisen hälyn.

Joissain tehtävissä työntekijät voivat myös kuunnella musiikkia kuulokkeillaan. Nopeasti ajateltuna tällaisessa tilanteessa taustamusiikista ei ole iloa. Taustamusiikkia kannattaa kuitenkin soittaa – kuten yllä mainittiin, se ilahduttaa niitä jotka eivät kuuntele musiikkia kuulokkeilla.

Taustamusiikki luo myös yhteisöllisyyttä, mikä taas tekee työpaikan ilmapiiristä positiivisen. Sopivalla volyymillä soiva taustamusiikki sallii työtovereiden kanssa keskustelun eikä häiritse työntekoa.

Minkälaista taustamusiikkia työpaikalla sitten kannattaa soittaa? Yritykseen sopivaa, vaihtelevaa, sekä jonkin verran työntekijöiden suosikkikappaleita sisältävää. Lue tarkempia vinkkejä artikkelistamme!

Taustamusiikki kuntosaleilla tai muissa asiakastiloissa

Asiakastiloissakin käytetään kuulokkeita. Osa treenaajista esimerkiksi haluaa kuunnella omia soittolistoja painoja nostaessaan tai kuntopyöräillessään. Myös muissa liiketiloissa käy kuulokkeita käyttäviä asiakkaita – mutta kaikissa tiloissa on myös kuulokkeettomia asiakkaita. Taustamusiikki palvelee heitä, ja ilahduttaa myös kuulokkeitten käyttäjiä, jos he ottavat kuulokkeensa pois. Ja jos musiikki on miellyttävää, kuulokkeita ei välttämättä edes laiteta takaisin korville.

Taustamusiikki luo punttiksellakin yhteisöllistä tunnelmaa, ja se myös vaimentaa erilaiset treenaamisen äänet. Putiikeissa taustamusiikki on osa liikkeen profiilia ja saa asiakkaat esimerkiksi uppoutumaan tuotteiden tutkimiseen. Taustamusiikkia kannattaa soittaa myös kauppakeskuksissa. Niissäkin huolellisesti valittu taustamusiikki vahvistaa mielikuvaa yrityksestä ja sen avulla on mahdollista erottua joukosta. Se myös lisää viihtyvyyttä ja sitouttaa asiakkaita.

Asiakastilojen taustamusiikki kannattaa valita asiakasryhmän profiilia ja esimerkiksi vuorokauden aikaa silmällä pitäen. Ja sekin kannattaa muistaa, että asiakastilojen työntekijöillekin taustamusiikista on iloa!

Lue myös, miten valitset asiakkaita ilahduttavaa ja yrityksesi toimintaa siivittävää taustamusiikkia.

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…