Teatterit, näytökset ja elokuva

Musiikki on usein osa teatterielämystä niin itse esityksessä kuin väliajoillakin. Musiikkiluvista saat äänitemusiikin julkiseen esittämiseen tarvittavat Gramexin luvat, mutta huomioi, että joidenkin lupien kohdalla tarvitset myös vastaavat luvat Teostosta.

Hankkimalla musiikkiluvan saat käyttää tunnettua musiikkia laillisesti ja olla mukana huolehtimassa siitä, että musiikin tekijät saavat työstään ansaitsemansa korvauksen. 

mies_lavalla_esittaa_pantomiimia

Musiikki ammattiteatterissa

Musiikki ammattiteatterissa -lupa kattaa Gramexin osalta taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) ammattiteatteritoiminnassa. Lupa kattaa Gramexin osalta myös esitysten väliajoilla sekä välittömästi ennen tai jälkeen esitysten esitettävän taustamusiikin käytön teatterin tiloissa, sekä esityskäyttöön tarvittavien äänitteiden tallentamisen.

Musiikki harrastajateatterissa

Musiikki harrastajateatterissa -lupa kattaa Gramexin osalta taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) harrastajateatteritoiminnassa. Lupa kattaa Gramexin osalta myös esitysten väliajoilla sekä välittömästi ennen tai jälkeen esitysten esitettävän taustamusiikin käytön teatterin tiloissa, sekä esityskäyttöön tarvittavien äänitteiden tallentamisen.

Taustamusiikki elokuvateatterissa

Taustamusiikki elokuvateatterissa -lupa kattaa Gramexin osalta taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) elokuvasalissa, elokuvateatterin lämpiössä tai salin välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa odotustilassa.

Musiikki elokuvatoiminnassa

Musiikki elokuvatoiminnassa -vuosi- ja prossalupa kattavat Teoston osalta elokuvaan sisältyvän musiikin. Lupa kattaa myös taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) elokuvateatterin taustamusiikkina. Lupa kattaa myös taustamusiikin käytön elokuvan esitystilassa ennen elokuvan alkua tai sen väliajoilla.