Liikuntatunnin osallistujia rivissä tekemässä harjoitteita

Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa

Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa -lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu)  ohjatussa musiikkiliikunnassa kunto-, hyvinvointi- ja liikuntakeskuksissa tai tanssikoulun tanssitunneilla.

Tutustu tuotteen erityisehtoihin.

Jos tarvitset määräaikaisen luvan, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Määräaikaista lupaa ei voi ostaa nettikaupastamme.

Jos olet jo asiakkaamme ja sinulla on käyttäjätunnus OmaLupa-palveluun, voit valita aiemmin lisäämäsi toimipaikan.

Viikkotuntien määrä (keskimäärin)
Tarkista tiedot
Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Luvan perustiedot

 • Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa -lupa kattaa musiikin soittamisen äänitteeltä (omat soittolistat, cd-levy, radio, yrityskäyttöön sopiva suoratoistopalvelu) ohjatun liikunnan tunneilla erilaisissa kunto-, hyvinvointi- ja liikuntakeskuksissa sekä tanssikoulun tanssitunneilla.
 • Lupa on toimipaikkakohtainen.
 • Lupa on toistaiseksi voimassa ja luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.
 • Lupa ei kata musiikin tallentamista. Jos tunneilla soitetaan tallennettua musiikkia, esimerkiksi iTunesista tai Google Playsta ostetuista kappaleista tehtyjä kokoelmia, tulee toimipaikassa olla toimipaikkakohtainen tallennuslupa tai ohjaajalla oma henkilökohtainen tallennuslupa.

Mikäli taustamusiikkia soitetaan myös verkon kautta etänä osallistuville asiakkaille, tarvitaan lisäksi taustamusiikin striimauslupa liikunnalle – Lue lisää luvasta täältä!

Viikkotuntien määrä ja liikuntatilan pinta-ala vaikuttavat luvan hintaan

 • Luvan hinta määräytyy viikkotuntien määrän sekä liikuntatilan pinta-alan mukaan.
 • Kun ostat luvan, tulee sinun määritellä viikkotuntien määrä jokaiselle kalenterikuukaudelle. Viikkotuntien määrää voi kuitenkin tarkentaa vuoden aikana.
 • Jos jumppatunteja pidetään varsinaisen toimitilan ulkopuolella (esim. puistojumpat tai muut satunnaiset jumpat), tunnit voi lisätä yrityksen muuhun tuntimäärään.

Viikkotuntimäärän muokkaaminen ja luvan laskutus

 • Voit muokata viikkotuntimääriä laskutuskauden aikana OmaLupa-palvelussamme, aina kunkin kauden laskutuspäivään asti. 
 • Lähetämme sähköpostitse muistutuksen liikuntatuntien määrän päivittämisestä ennen laskutuskauden päätöstä: varmistathan siis, että tavoitamme sinut sähköpostitse!
 • Suosittelemme laskutusta neljännesvuosittain (puolen vuoden tai vuoden laskutuskauden sijaan), jotta voit päivittää tuntimääräsi toteutuneen mukaan. Puolen vuoden ja vuoden laskutuskaudet laskutetaan ennakkoon.

Hinnasto 2024

Hintaesimerkit 2024

Hinnastosta näet tarkemmin, miten pinta-ala ja viikkotuntien määrä vaikuttavat musiikkiluvan hintaan. Jos olet itsenäinen liikunnanohjaaja ja ohjaat tunteja useammassa paikassa enintään 60 tuntia kalenterivuoden aikana, voi Liikunnanohjaajan musiikkilupa olla paras lupa tarpeisiisi. Tutustu lupaan täällä!

Esimerkki A: salin pinta-ala alle 150 m2. Viikko-ohjelmassa 1-2 ohjattua tuntia

Hinta: 43,47 eur /kk (sis. Gramexin ja Teoston hinnan, ei sis. arvonlisäveroa)

Esimerkki B: salin pinta-ala alle 150 m2. Viikko-ohjelmassa 6-7 ohjattua tuntia

Hinta: 74,92 eur /kk (sis. Gramexin ja Teoston hinnan, ei sis. arvonlisäveroa)

Esimerkki C: salin pinta-ala 150 – 300 m2. Viikko-ohjelmassa 16-22 ohjattua tuntia
Hinta: 194,88 eur/kk (sis. Gramexin ja Teoston hinnan, ei sis. arvonlisäveroa)


Taustamusiikin striimauslupa liikuntaan 

Luvan perustiedot 

 • Taustamusiikin striimauslupa mahdollistaa paikan päältä (liikuntasalista) taustamusiikin livestriimaamisen etänä liikunta- tai tanssitunneille osallistuville asiakkaille
 • Livestriimattu liikunta- tai tanssitunti tarkoittaa treeniä, johon kuntoilijat voivat ottaa osaa sekä paikan päällä, että halutessaan etänä. Tuntia ei siis pidetä ainoastaan netissä, vaan myös fyysisesti salilla.  
 • Lupa on tarkoitettu liikunnan alan toimijoille 
 • Lupa edellyttää voimassa olevaa taustamusiikki ohjatussa liikunnassa tai taustamusiikki kuntosalissa -lupaa

Luvan erityishuomiot 

 • Taustamusiikin striimaamisen täytyy tapahtua realiaikaisesti (suorana). Lupa ei kata tallenteen tekemistä lähetyksestä, eikä sen esittämistä jälkikäteen. 
 • Toiminnan striimauksen tulee tapahtua suljetussa verkkoympäristössä, kuten luvan hallinnoijan verkkosivustolla tai erillisellä etäkokousalustalla, kuten Teamsissa tai Zoomissa 
 • Lupa ei kata yleisölle välittämistä sosiaalisen median palveluiden, kuten Facebookin, Instagramin tai YouTuben kautta.  
 • Toiminnan osallistujamäärä voi olla enintään sama, kuin osallistujamäärä olisi läsnä olevana. 
 • Yksi lähetys saa sisältää enintään 60 minuuttia äänitemusiikkia 
 • Toiminnan pääpainopisteen on oltava fyysisessä osallistumisessa. Luvalla ei siis voi lisensoida toimintaa, jonka pääpainopiste tai ainoa käyttötapa on verkkoympäristössä. 
 • Mikäli yrityksellä on ohjattua liikuntaa useammassa toimipisteessä, tarvitaan striimauslupa kaikille niille toimipisteille, joiden asiakkaat pystyvät osallistumaan striimatuille tunneille.
 • Lupa koskee taustamusiikin striimaamista yleisölle Suomessa, eikä lähetystä saa esittää ulkomaille. 

Mikäli tarvitset toimintaasi varten laajemman striimausluvan, voit hankkia luvan Teostolta ja levy-yhtiöltä.

Hinnasto 2024

Tarvitsetko neuvoa? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Jätä meille yhteystietosi, jos haluat lisätietoa siitä, millaisen luvan yrityksesi tarvitsee.

Nimi

Saattaisit tarvita myös näitä

Taustamusiikki kuntosalissa

Lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä kuntosalien sekä liikunta- ja hyvinvointikeskuksien asiakastiloissa.

Osta nyt

Musiikkilupa liikunnanohjaajalle

Lupa oikeuttaa musiikin soittamisen ja tallentamisen ryhmäliikunta-, jumppa- ja tanssitunneilla, maksimissaan 60:llä ohjatulla tunnilla kalenterivuoden aikana.

Katso ja osta

Taustamusiikin striimauslupa liikuntaan

Lupa mahdollistaa ohjatussa liikunnassa tai kuntosalissa julkisesti esitetyn musiikin tarjoamisen myös verkon kautta toimintaan osallistuville asiakkaille.

Katso ja osta