5 syytä soittaa musiikkia taksissa | Musiikkiluvat
taksikyltteja_yossa
13.5.2019

5 syytä soittaa musiikkia taksissa

Taksilain uudistuttua harkiten valittu taustamusiikki on erinomainen tapa erottua ja lisätä matkustajien viihtyvyyttä. Järjestäytyneelle taksialalle tarkoitetun Taustamusiikki taksissa -luvan hankkiminen käy helposti ja nopeasti ja sen hankittuasi pääset nauttimaan taustamusiikin tuomista merkittävistä hyödyistä!

1. Musiikki saa asiakkaat viihtymään. Musiikki vaikuttaa tutkitusti kuulijoiden mielialaan, silloinkin kun he eivät edes kiinnitä musiikkiin huomiota. Musiikki siis saa asiakkaat hyvälle tuulelle ja heille jää matkasta positiivinen mielikuva.

2. Musiikki saa ajan kulumaan nopeammin. Kun asiakas kuulee musiikkia, aika vaikuttaa kuluvan nopeammin. Musiikki tekee myös odotustilanteista, esimerkiksi ruuhkasta, miellyttävämpiä.

3. Musiikin avulla voi säädellä tunnelmaa. Hidastempoinen, rauhallinen musiikki luo rentouttavan tunnelman, nopeatempoinen musiikki luo iloista tunnelmaa. Voit siis vaikuttaa matkan tunnelmaan musiikkivalinnoilla.

4. Musiikki siivittää työntekoa. Musiikista ei ole iloa ainoastaan asiakkaille. Tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu työn lomassa tuo mukanaan monenlaisia etuja. Se ylläpitää positiivista ja rentoa tunnelmaa, mutta musiikin on myös havaittu lisäävän tarkkaavaisuutta.

5. Musiikki häivyttää häiritsevän hälinän. Liikenteen äänistä muodostuva äänimaailma voi luoda epämiellyttävän vaikutelman ja heikentää työviihtyvyyttä. Musiikin avulla voi häivyttää liikenteen ääniä ja luoda autoon miellyttävän äänimaailman.

Minkälaista musiikkia taksissa sitten kannattaa soittaa? Jos mahdollista, kannattaa soittaa melko yhtenäistä musiikkia eikä sekoittaa kovin erilaisia musiikkityylejä. Vaikutus on tehokkain, kun musiikki valitaan asiakkaan, ajankohdan ja tunnelman mukaan. Tunnistettavat kappaleet kasvattavat musiikin luomaa hyväntuulisuutta. Musiikkia ei tarvitse soittaa kovalla, jotta se vaikuttaa.

Taustamusiikki taksissa -lupa kattaa musiikin soittamisen järjestäytyneen taksialan takseissa radiosta, nettiradiosta, CD-levyltä ja julkiseen esittämiseen soveltuvasta suoratoistopalvelusta. Tutustu luvan hinnastoon ja hanki lupa helposti verkkokaupastamme.