Musiikkiluvat kuntosaleille ja ryhmäliikuntaan

Inspiroiva ja motivoiva taustamusiikki luo salille ja jumppatunneille fiilistä ja saa asiakkaiden treenin luistamaan!

Kaipaatko lisäapua oikean musiikkiluvan valintaan? Tarkista tästä millaisen liikunnan musiikkiluvan tarvitset!

Liikuntakeskus Voiton omistaja Tuomo Kilpeläinen

Liikuntakeskus Voitossa soitetaan hyvän mielen musiikkia, jolla tasoitetaan kuntosalin muita ääniä. Ilman musiikkia olisi hankala pärjätä. Lue lisää, kuinka musiikkia hyödynnetään liikuntakeskuksessamme.

Tuomo Kilpeläinen Liikuntakeskus Voitto

Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa

Toimipaikkakohtainen Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa -lupa kattaa taustamusiikin soittamisen äänitteeltä ohjatun liikunnan tunneilla.

Taustamusiikin striimauslupa liikuntaan

Taustamusiikin striimauslupa mahdollistaa ohjatussa liikunnassa tai kuntosalissa julkisesti esitetyn musiikin tarjoamisen myös verkon kautta toimintaan osallistuville asiakkaille. Lupa on tarkoitettu liikunnan alan toimijoille ja lupa edellyttää voimassa olevaa taustamusiikki ohjatussa liikunnassa tai taustamusiikki kuntosalissa -lupaa.

Taustamusiikki kuntosalissa

Kuntosalin taustamusiikkilupa kattaa taustamusiikin soittamisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) kuntosaleilla ja liikuntapaikoissa.

Musiikkilupa liikunnanohjaajalle

Henkilökohtainen Musiikkilupa liikunnanohjaajalle kattaa musiikin ja tallenteiden käytön 60 ohjatulla liikuntatunnilla kalenterivuoden aikana.

Taustamusiikki urheiluhallissa

Lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) jäähalleissa, keilahalleissa ja muissa urheiluhalleissa.

Henkilökohtainen tallennuslupa

Henkilökohtainen tallennuslupa kattaa yhden henkilön musiikin tallentamisen. Lupa antaa oikeuden kopioida kaupallisessa tarkoituksessa julkaistuja äänitteitä toiselle tallenteelle, jota käytettään julkiseen esittämiseen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Julkista esittämistä lupa ei kuitenkaan kata, vaan esityspaikassa tulee olla Gramexin ja Teoston voimassa olevat musiikinkäyttöluvat.

Toimipaikan tallennuslupa

Toimipaikan tallennuslupa kattaa musiikin tallentamisen asiakkaan yksilöimässä toimipaikassa julkista esittämistä varten. Lupa antaa oikeuden kopioida kaupallisessa tarkoituksessa julkaistuja äänitteitä toiselle tallenteelle, jota käytettään julkiseen esittämiseen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Lupa ei kata julkista esittämistä, vaan toimipaikassa tulee olla Gramexin ja Teoston voimassa olevat musiikinkäyttöluvat.

Taustamusiikki ulkotilassa

Lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) yrityksen käytössä olevista kaiuttimista ulkotilassa.

Musiikkivideot asiakastilassa

Lupa kattaa Gramexin osalta musiikkivideoiden esittämisen asiakastilassa. Huomaathan, että lupa ei kata äänitteeltä (levyltä, radiosta tai suoratoistopalvelusta) esitettävän taustamusiikin käyttöä. Lisäksi tarvitset Teoston Taustamusiikki asiakastilassa -luvan.

Nappaa talteen: vinkit liikunta-alan musiikin käyttöön

Käytä juuri haluamaasi musiikkia

Taustamusiikkiluvan avulla saat soittaa musiikkia radiosta, nettiradiosta, levyltä tai yrityskäyttöön sopivasta suoratoistopalvelusta.

Varmista, että musiikki soi

Ostamalla musiikkiluvan varmistat, että tekijät ja esittäjät saavat palkan tekemästään työstä, ja musiikki soi ja voi hyvin jatkossakin.

Näytä vastuullisuutesi tarralla

Lähetämme Musiikkiluvan ostaneille yrittäjille LuvatOK-tarrat, joiden avulla asiakkaatkin näkevät, että yrityksesi hoitaa tekijänoikeusasiansa vastuullisesti.