autoradio
2.8.2019 Musiikkiluvista

Saako radiota soittaa julkisissa tiloissa?

Onko sinulla liiketila, kauppa, taksi tai esimerkiksi kampaamo, jossa haluat soittaa radiota omaksi ja asiakkaittesi iloksi? Radion soittaminen liiketilassa vaatii musiikinkäyttöluvan samalla tavalla kuin muunkin musiikin soittaminen.

Lupa tarvitaan myös Yleisradion ohjelmien soittamiseen julkisissa tiloissa. Yle-vero takaa ainoastaan Ylen TV- ja radiokanavien toiminnan, ja radioyhtiöiden lähetysoikeussopimukset kattavat musiikin käytön vain niiden omassa lähetys- ja liiketoiminnassa. Ne eivät siis kata sellaista tilannetta, jossa yrittäjä soittaa radiota liiketiloissaan. Tästä syystä yrittäjä tarvitsee oman musiikinkäyttöluvan.

Ennen niin sanottu teostomaksu radion kuuntelusta julkisissa tiloissa täytyi hakea musiikin tekijöitä edustavan Teoston lisäksi myös Gramexilta, joka edustaa musiikin esittäjiä. Nyt lupa radion julkiseen soittamiseen tai ”radion teostomaksu” on helppo hankkia Gramexin ja Teoston omistaman Musiikkiluvat.fi:n verkkokaupasta. Taustamusiikkilupa kattaa myös radiosta kuuluvan musiikin, joten erillistä lupaa radiota varten ei tarvita vaan samalla luvalla voi soittaa musiikkia mistä tahansa lähteestä.

Löydä omalle liiketoiminnallesi sopiva lupa sivuiltamme.

Lisää aiheista Musiikkiluvista