Kaksi naista ostoskassit käsissään ulkona
28.6.2021 Vinkkejä & Faktaa

Ulkona soivalla musiikilla houkuttelet asiakkaita liikkeeseesi!

Asiakas alkaa muodostamaan mielikuvia yrityksestä jo liikkeen ulkopuolella – ulkotilamusiikilla houkuttelet asiakkaita liikkeeseesi ja varmistat hyvän asiakaskokemuksen jo heti ensi hetkistä lähtien. 1.7.21. alkaen ulkotilamusiikkia saa soittaa entistä edullisemmin; kerromme tässä artikkelissa lisää, miksi viimeistään nyt musiikinkäyttöä kannattaa laajentaa myös ulkotila-alueille.

Yleisesti liiketilat kiinnittävät huomiota siihen, miltä heidän myymälänsä tai muu asiakastilansa kuulostaa, mutta harvempi on vielä ottanut täysin huomioon asiakastilan ulkopuolisia tiloja ja alueita. Musiikki soi usein ravintoloiden terasseilla tunnelman luojana, mutta esimerkiksi myymälöiden parkkipaikoilla tai muissa liiketilojen edustoilla musiikkia harvemmin vielä kuulee.

Verkko-ostamisen kasvun myötä kivijalkaliikkeiden täytyy jatkuvasti kehittää toimintaansa erottuakseen edukseen. Musiikin soittaminen ulkotiloissa on erottautumiskeino, jossa piilee vielä suuri potentiaali.

Miksi ulkona soivaan musiikkiin kannattaa kiinnittää huomiota? 

  • Asiakaskokemus alkaa rakentumaan jo liikkeen ulkopuolelta esim. parkkipaikalla tai ohikulkevalla jalkakäytävällä 
  • Ulkona sijaitseva asiakastila on yhtä tärkeää kuin sisälläkin oleva 
  • Toisinaan pelkällä katseella on vaikea erottaa onko liiketila auki vai ei, mutta musiikki ulkona kertoo asiakkaalle aukiolosta  
  • Ulkona soiva musiikki on varma keino saada ohikulkevien ihmisen huomio 
  • Ulkona soiva, hyvin rakennettu soittolista tukee yrityksen mielikuvaa ja herättää kuulijassaan tunnemuistoja jo ennen kuin asiakas astuu sisään myymälään

Musiikkia saa 1.7.21. alkaen soittaa ulkotiloissa entistä edullisemmin

Olemme tarkistaneet ulkotilamusiikin käyttöhinnoittelumme ja jatkossa musiikkia saa soittaa ulkotiloissa entistä edullisemmin. Hinnaston muutoksella haluamme kannustaa asiakkaitamme yhä kokonaisvaltaisempaan taustamusiikin hyödyntämiseen – niin sisätiloissa kuin ulkonakin!

Taustamusiikki ulkotilassa -luvan hinta määräytyy kaiuttimien lukumäärän mukaisesti. Mikäli sinulla on ulkotiloissa esimerkiksi 3 kpl kaiuttimia, saat jatkossa soittaa musiikkia ulkotiloissa hintaan 16,86 € / kk  + ALV (ennen 33,71 €/kk + ALV).

Tutustu tarkemmin taustamusiikki ulkotilassa -hinnastoon täältä!

Ulkotilamusiikkia voi hyödyntää lähes kaikilla toimialoilla

Ulkotilamusiikkia on mahdollista hyödyntää toimialasta riippumatta! Esimerkiksi vaatekaupan edustalla soiva musiikki kiinnittää ohikulkijan huomion ja houkuttelee asiakkaita liikkeeseen, ruokakaupan parkkipaikalla soiva musiikki toivottaa asiakkaan tervetulleeksi ja rakentaa asiakaskokemusta, ulkokuntosalissa tai urheilukentällä musiikki puolestaan luo treenifiilistä ja peittää treenistä kuuluvia ääniä.

Oli liiketoimintanasi sitten ulkokuntosali, padel-kenttä, puutarhamyymälä, vähittäis- tai vaatekauppa, niin suosittelemme viimeistään nyt ottamaan taustamusiikista kaiken hyödyn irti ja laajentamaan musiikinkäyttöä myös ulkotila-alueelle!

Tutustu lupaan ja osta lupa täältä!

Autamme mielellämme myös kaikissa taustamusiikkiin ja sen hyödyntämiseen liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä musiikin käytön asiantuntijoihimme:

Timo Ahokanto
timo.ahokanto@musiikkiluvat.fi
+358 40 564 8833

Maria Hagman
maria.hagman@musiikkiluvat.fi
+358 40 567 9900

Lisää aiheista Vinkkejä & Faktaa