Nainen katsoo webinaaria tietokoneelta ja näytöllä nainen selittää etänä osallistuvalle
22.10.2021 Ajankohtaista

Hyviä uutisia: Musiikkiluvilta uusi lisälupa taustamusiikin striimaamiseen liikuntaan, kunnille ja seurakunnille!

Kysyntään on vastattu ja liikunnan, kuntien ja seurakuntien toimintaan on nyt saatavilla lisälupa, joka mahdollistaa julkisesti esitetyn musiikin tarjoamisen myös verkon kautta toimintaan osallistuville asiakkaille. Uudella luvalla haluamme kannustaa taustamusiikin kokonaisvaltaisempaan käyttöön – panostamalla musiikilla myös etäosallistujien viihtyvyyteen parannat asiakaskokemusta!

Taustamusiikin striimausluvan saa nyt Gramexin ja Teoston osalta liikuntaan sekä Gramexin osalta kuntien ja seurakuntien toimintaan aikaisempaa helpommin Musiikkiluvilta.

Striimauslupa mahdollistaa taustamusiikin soittamisen etäosallistujille

Tällä hetkellä lisälupa on mahdollista hankkia molempien järjestöjen osalta liikuntaan “Taustamusiikki kuntosalissa” -luvalle ja “Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa” -luvalle sekä Gramexin osalta “Musiikki kunnan toiminnassa” -luvalle ja “Musiikki seurakunnan toiminnassa” -luvalle. Teoston osuus luvasta kunnille ja seurakunnille hankitaan edelleen Teostolta.

Taustamusiikin striimauslupa on ensimmäinen askel kohti entistä laajempia striimauslupia

Striimauslupa musiikin online-käyttöön live-toiminnan yhteyteen on pitänyt aiemmin hankkia Teostolta sekä musiikin levy-yhtiöltä. Nyt Gramex on saatu mukaan lupaan edustamaan levy-yhtiöitä.

Musiikkilupien uusi striimauslupa on siis hieno uutinen, sillä lupa on ensimmäinen askel kohti entistä helpompia musiikin striimauskäytäntöjä. Tulevaisuudessa yritysten saataville pystytään tuomaan entistäkin monipuolisemmin ja helpommin musiikin striimaamisen mahdollistavia lupia.

Tutustu lisää:

Liikunnan striimauslupaan
Seurakuntien striimauslupaan
Kuntien striimauslupaan

Lisää aiheista Ajankohtaista