kampaaja käsittelee asiakkaan hiuksia kampaamossa

Taustamusiikki on tärkeä osa palvelukokemusta – joko hyödynnät sitä liikkeessäsi?

kampaaja käsittelee asiakkaan hiuksia kampaamossa
Kun asiakas saapuu esimerkiksi kampaamoon, hän ei odota pelkästään onnistunutta hiustenleikkuuta. Mieleenpainuva kokemus koostuu monista osista - ja yksi niistä on taustamusiikki. Lue alta, miten taustamusiikkia voi käyttää erilaisissa palvelutilanteissa.

Asiakkaat haluavat palata sellaisten palveluiden pariin, joista heille on jäänyt hyvä mieli. Esimerkiksi kampaamossa onnistunut kokemus alkaa muodostua heti, kun asiakas astuu ovesta sisään – tai tekee puhelimessa ajanvarauksen. Mukava ensikosketus syntyy siitä, että asiakas saa ystävällistä palvelua.

Ystävällisen palvelun lisäksi kokemukseen vaikuttaa esimerkiksi se, minkälainen tunnelma liikkeessä on. Hyväntuulinen ilmapiiri välittyy asiakkaille. Tärkeä tunnelman kohottaja on taustamusiikki, joka vaikuttaa positiivisesti niin työntekijöihin kuin asiakkaisiinkin.

Miten taustamusiikki täydentää palvelukokemusta?

Kun tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen palvelukokemus, musiikilla voi tehdä lähes ihmeitä.

Näin taustamusiikkia voi hyödyntää erilaisissa palvelutilanteissa:

  • Jos asiakas tulee esimerkiksi hierontaan, kannattaa taustamusiikiksi valita raukeaa musiikkia. Se saa asiakkaan rentoutumaan.
  • Jos asiakas tulee tatuoitavaksi tai on tilannut microblading-palvelun, temmokas musiikki on hyvä valinta. Se vie huomiota pois kivusta ja luo energisen ilmapiirin.
  • Erilaisissa myymälöissä taustamusiikki auttaa asiakkaita uppoutumaan tunnelmaan ja perehtymään tarjontaan kiireettömästi.
  • Taustamusiikkia voi käyttää myös yksityisyyden säilyttämiseen esimerkiksi apteekeissa, joissa asiakkaat voivat joutua puhumaan henkilökohtaisista asioista. Musiikin ansiosta keskustelut eivät kuulu toisille asiakkaille.

Taustamusiikkia voi siis hyödyntää täsmällisesti erilaisiin tarkoituksiin, ja näin asiakkaille voidaan tarjota erinomaisia palvelukokemuksia – ja se on puolestaan erinomainen keino luoda kestäviä asiakassuhteita.

Miten taustamusiikki kannattaa valita?

Taustamusiikki on parhaimmillaan, kun se sisältää jonkin verran asiakkaille tuttua musiikkia ja sopii liikkeen ilmapiiriin. Räätälöityjen soittolistojen etu on se, että niillä voidaan vaikuttaa palvelukokemukseen tehokkaasti, ja musiikki istuu varmasti yritykseen.

Musiikkia valitessa kannattaa myös huomioida liikkeen ilme ja profiili. Taustamusiikki täydentää ja terävöittää mielikuvaa, joka liikkeestä halutaan välittää. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että urbaania muotia myyvässä liikkeessä soitetaan urbaania, ajankohtaista musiikkia – tai että vaikkapa ranskalaisia leivonnaisia myyvässä liikkeessä soi ranskalainen chanson.

Löydät Kuulokanavalla -blogistamme runsaasti lisää vinkkejä taustamusiikin valintaan. Lue myös Asiakkailta kuultua -juttusarjamme artikkeleita, ja tutustu erilaisiin esimerkkeihin taustamusiikin käytöstä.

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…