Ravintola Kiivi's Café & Barin Iida Laamanen hymyilee baaritiskin takana

Kiivi’s Café & Barissa jopa vessat soivat

Ravintola Kiivi's Café & Barin Iida Laamanen hymyilee baaritiskin takana
Ravintola Kiivi's Café & Bar Helsingin Jätkäsaaressa näyttää ja kuulostaa omaperäiseltä. Sen ansiosta ravintola tavoittaa nuorekasta asiakaskuntaa, joka on ottanut paikan lyhyessä ajassa omakseen.

– Kun meille tulee, ei ole sellaista omituista hiljaisuutta, että heinäsirkat vain sirittäisivät, naurahtaa Iida Laamanen.

Tavallisena torstai-iltapäivänä Kiivi’s Café & Barissa voi vielä kahvitella ja keskustella rauhallisesti, mutta musiikin merkitys korostuu jo silloin. Iltoja ja viikonloppuja kohden se kasvaa entisestään, kun erilaiset teemaillat ja niiden mukainen musiikkitarjonta rytmittävät Kiivi’s Café & Barin arkea.

– Perjantaisin meillä on aina teemailta. On ollut barbibileitä, viikinkibileitä, kasari-iltaa ja niin edelleen, Laamanen listaa.

Musiikki vaihtelee myös vuorokaudenajan mukaan.

– Päiväkahvittelijoille saatamme soittaa esimerkiksi Eino Gröniä, kun taas iltaisin soi ennemmin lounge- tai italotyylinen musiikki.

– Pilkkumusiikkina toimii viikonloppuisin Tommi Läntinen.

Tavoitteena on olla jotain muuta kuin perinteinen olutravintola.

– Tämä ei ole paikka, jossa istutaan hiljaa eikä katsota ketään silmiin, Laamanen hymyilee.

– Haluamme olla rajoja rikkova, ennakkoluuloton ja uudenlainen lähiökuppila. Kanta-asiakkaat ovat ottaneet meidät todella hyvin vastaan ja he panostavat ihailtavalla tavalla teemailtoihin.

Sekä tausta- että livemusiikki ovat alusta lähtien kuuluneet kiinteästi Kiivi’s Café & Barin valikoimaan. Kaiken lisäksi ravintola sijaitsee muusikoiden talo Jallukassa, jolloin muusikotkaan eivät ole harvinainen näky ravintolassa.

– Itsellänikin on paljon rakkaita muusikkoystäviä, joten sitäkin kautta oli alusta lähtien selvää, että myös lupa-asiat ja tekijöiden korvaukset hoidetaan kuntoon.

Ravintola Kiivi's Café & Barin seinä

Vetonaulana burleskitapahtumat

Laamanen on toiminut Kiivi’s Café & Barin yrittäjänä reilun vuoden ajan. Vaikka ravintola-alalta kantautuu tällä hetkellä huolestuttaviakin uutisia, Laamanen suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti.

– Kyllä nykyään saa jo untakin öisin ja on ollut kiva nähdä, miten paikka on lähtenyt kasvamaan. Tällä hetkellä toivomme tietysti sitä, että tulee hyvä turistikesä myös etelään, Laamanen toteaa.

Erityisesti burleskitapahtumat vetävät väkeä Kiivi’s Café & Bariin. Laamasen mukaan hänen tavoitteenaan on ollut rakentaa paikka, jossa itsekin viihtyisi. Sitä kautta oikeanlainen kohderyhmäkin on löytänyt tiensä ravintolaan.

Eräs hauska yksityiskohta ravintolassa on, että musiikki soi myös vessoissa. Siihenkin on hyvä syy.

– Kun meillä käydään katsomassa esimerkiksi Uuden Musiikin Kilpailun kaltaisia esityksiä, emme halua asiakkaiden menettävän mitään silloinkaan, kun he käyvät vessassa.

Pienet kommelluksetkin ovat kuitenkin kuuluneet asiaan uuden yrityksen alkutaipaleella.

– Ensimmäisenä päivänä kun avasimme, paikalle tuli kaksi perhettä, joihin kuului myös pieniä lapsia. Aamun ensimmäinen soittolista oli käynnissä ja kaiuttimista alkoi tulla Petri Nygårdin Neljä vuodenaikaa.

– Kaikki kunnia lyyriselle sanataituruudelle, mutta siinä kohtaa oli vaivihkaa vaihdettava biisiä, Laamanen nauraa.

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…