5 syytä soittaa musiikkia työpaikalla | Musiikkiluvat
mies_tyoskentelee_tietokoneella
13.5.2019 Musiikki työpaikalla

5 syytä soittaa musiikkia työpaikalla

Musiikin soittaminen työpaikalla ei ainoastaan lisää viihtyvyyttä ja luo hyvän ilmapiirin, työpaikalla soitettu musiikki myös lisää tuottavuutta. Musiikki ei siis häiritse työntekoa, vaan tehostaa sitä.

1. Musiikki saa hyvälle tuulelle. Musiikki vaikuttaa merkittävästi kuulijansa mielialaan, jopa silloin kuin siihen ei kiinnitetä tietoisesti huomiota. Iloinen musiikki saa ihmiset hyvälle tuulelle, motivoi ja inspiroi.

2. Musiikki luo miellyttävän työilmapiirin. Musiikki vaikuttaa merkittävästi kuulijansa mielialaan: hyväntuulinen musiikki saa siis ihmiset hyvälle tuulelle, motivoi ja inspiroi. Kyselytutkimuksen mukaan musiikin soittaminen luo työntekijöiden mielestä työpaikalle mukavan ja rennon tunnelman. Musiikki luo myös yhteishenkeä työntekijöiden välille, Cornellin yliopiston tutkimus osoittaa.

3. Musiikki vauhdittaa työntekoa. Miamin yliopiston tutkijan Teresa Leusikin tutkimusten mukaan hyväntuulista musiikkia kuuntelevat työntekijät suoriutuivat tehtävistään nopeammin kuin musiikitta työskentelevät.

4. Musiikki auttaa tekemään luovia ratkaisuja. Musiikki ruokkii luovuutta, ja se näkyy työmaailmassakin. Tutkimuksessa vuodelta 2017 osoitettiin, että musiikin soidessa työntekijät löytävät luovia ratkaisuja ja saavat hyviä ideoita.

5. Musiikki auttaa keskittymään. Kuuloaisti toimii jatkuvasti, ja kuulemamme äänet vaikuttavat meihin alitajuisestikin. Musiikin avulla voi luoda miellyttävän äänimaailman ja vaimentaa epämiellyttävät tai muutoin työhön keskittymistä häiritsevät äänet, kirjoitetaan The Guardian-lehdessä.

Työtilassa soitettavasta musiikista maksetaan vain siinä tapauksessa, että yrityksessä on 25 työntekijää tai enemmän. MusiikkilupienTaustamusiikki henkilöstötilassa -lupa kattaa taustamusiikin soittamisen työpaikan työskentelytiloissa, henkilöstötiloissa ja virkistystiloissa, kuten kuntoilutiloissa ja kokoustiloissa. Täältä löydät lisätietoa luvasta ja luvan hinnaston.


Lisää aiheista Musiikki työpaikalla