tyttö juoksulenkillä
7.6.2019 Vinkkejä & Faktaa

Onko lenkkipolulle lähtö vaikeaa, kaipaatko lisäpotkua treeniisi? Kuuntele musiikkia

Kukapa ei tietäisi, että liikkuminen on terveellistä. Siitä huolimatta kävelylle, lenkkipolulle tai salille lähteminen voi tuntua joskus vaikealta. Musiikista voi olla apua: se tekee treenaamisesta tutkitustikin miellyttävämpää.

Musiikki on kuin laillista dopingia, niin merkittävästi se vaikuttaa urheilusuorituksiin. Se saa ihmiset juoksemaan kauemmas, pyöräilemään pitempään ja uimaan nopeammin kuin tavallisesti, kirjoitetaan Scientific American -julkaisussa.

Tieto ei varsinaisesti ole uutta: amerikkalainen tutkija Leonard Ayres sai selville jo vuonna 1911, että pyöräilijät polkivat nopeammin kun heidän läheisyydessään soitti bändi. Hiljaisuudessa vauhti hyytyi.

Monet ovat kokeneet sen itsekin urheillessaan. Musiikki rytmittää treeniä, saa ajan kulumaan nopeammin ja pitää tahtia yllä. Syitä on Scientific Americanin artikkelin mukaan monia: musiikki vie huomion pois mahdollisista kivuista ja väsymyksestä. Musiikki myös kohentaa mielialaa, mikä tietenkin tekee treenaamisesta kevyempää.

nainen nostaa painoja

Millainen musiikki sitten toimii parhaiten urheillessa? Useimmiten treeniä siivittää parhaiten nopeatahtinen musiikki, sillä ihmiset luonnollisesti rytmittävät liikkeensä musiikin tahtiin. Musiikkivalintaan vaikuttaa tietenkin myös musiikkimaku ja treenaajan kulttuurinen taustakin, Scientific American kertoo.

Musiikilla on merkitystä silloinkin, kun treenataan yhdessä. Se on olennainen osa ohjattua liikuntaa, se saa salitreenin sujumaan ja inspiroiva ja motivoiva musiikki saa asiakkaat myös palaamaan salille ja jumppatunneille!

Lue lisää taustamusiikin merkityksestä kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa ja poimi vinkkimme talteen!

Lisää aiheista Vinkkejä & Faktaa