Ravintolat, kahvilat, pubit

Soitit musiikkia sitten tietokoneelta, nettiradiosta, CD:ltä tai jukeboksista, ravintolasi taustamusiikki voi parantaa asiakaskokemusta ja luoda ilmapiirin, josta asiakkaasi ja henkilökuntasi pitävät. Taustamusiikki luo tunnelman, joka saa asiakkaat viipymään pidempään, ja palaamaan!

Wanhan Rauman Kellarin omistaja Petri Lehtinen

Taustamusiikilla on merkitystä etenkin hiljaisina aikoina, kun hiljaisuuden rikkoo musiikki eikä esimerkiksi lautasten kolina tai keittiön pauke. Musiikki toimii meillä tunnelman luojana.

Petri Lehtinen Wanhan Rauman Kellari

Taustamusiikki ravintolassa

Taustamusiikki ravintolassa -lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) ravintoloiden ja kahviloiden asiakastiloissa. Käyttöpaikkoja ovat mm. ruokaravintolat, pubit ja baarit, kahvilat, tanssiravintolat, yökerhot ja klubit.  

Taukomusiikki ravintolassa

Taukomusiikki ravintolassa -lupa kattaa Gramexin osalta taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) livemusiikin esitysten taukojen aikana. Jos ravintolalla on voimassaoleva taustamusiikkilupa, ei taukomusiikille tarvita omaa lupaa

Musiikki tanssilavalla

Musiikki tanssilavalla -lupa kattaa Gramexin osalta taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) tanssilavalla. Lisäksi tarvitset musiikinkäyttöluvan Teostosta.

Tapahtumapaikan DJ-lisenssi

Lupa kattaa ravintolassa esiintyvien tiskijukkien puolesta musiikin tallentamisen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää musiikin nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Julkista esittämistä lupa ei kuitenkaan kata, vaan ravintolassa tulee olla lisäksi Gramexin Tanssimusiikki ravintolassa -lupa sekä Teoston vastaava MEKA-esityslupa.

Musiikkivideot taustamusiikkina ravintolassa

Musiikkivideot taustamusiikkina ravintolassa -lupa kattaa Gramexin osalta musiikkivideoiden esittämisen ravintolassa taustamusiikkina. Lupa ei kata äänitteeltä esitettävän taustamusiikin esittämistä ko. tiloissa. Lisäksi tarvitset Teoston Taustamusiikki ravintolassa -luvan, jonka saat ottamalla yhteyttä Musiikkilupien asiakaspalveluun.

Musiikkivideot tanssi- ja disco-käytössä

Musiikkivideot tanssi- ja disco -käytössä -lupa kattaa Gramexin osalta musiikkivideoiden esittämisen tanssi- ja disco-käytössä. Lupa ei kata äänitteeltä esitettävän taustamusiikin esittämistä ko. tiloissa. Lisäksi tarvitset musiikinkäyttöluvan Teostosta.

Taustamusiikki musiikkiautomaatista

Taustamusiikki musiikkiautomaatista -lupa sisältää oikeuden tarjota asiakastilassa sijaitseva musiikkiautomaatti asiakkaiden käyttöön. Musiikkiautomaatilla (”jukeboksi”) tarkoitetaan laitetta, josta asiakas voi maksua vastaan itse valita kuultavakseen musiikkia. Korvaus on automaattikohtainen. 

Taustamusiikki lounasravintolassa

Taustamusiikki lounasravintolassa -lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) lounasravintoloiden asiakastiloissa. Lounasravintola on auki vain klo 11-15 välisenä aikana. 

Tanssimusiikki ravintolassa

Gramexin tanssimusiikki ravintolassa -lupa on tarkoitettu tanssiravintoloille, yökerhoille, klubeille ja diskoille, joissa DJ soittaa äänitemusiikkia (CD-levyt, vinyylit, omat tallenteet) tanssimusiikkina. Muistathan hankkia Teostosta erillisen mekaanisen tanssimusiikin esitysluvan.

Toimipaikan tallennuslupa

Toimipaikan tallennuslupa kattaa musiikin tallentamisen asiakkaan yksilöimässä toimipaikassa julkista esittämistä varten. Lupa antaa oikeuden kopioida kaupallisessa tarkoituksessa julkaistuja äänitteitä toiselle tallenteelle, jota käytettään julkiseen esittämiseen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Lupa ei kata julkista esittämistä, vaan toimipaikassa tulee olla Gramexin ja Teoston voimassa olevat musiikinkäyttöluvat.