Baarimestari Jami Järvinen Cocktail-baari Chihuahua Julepissa

Chihuahua Julep -cocktailbaarissa musiikki on yksi tärkeä tekijä Julepin näköisen tunnelman luomisessa

Baarimestari Jami Järvinen Cocktail-baari Chihuahua Julepissa
Salakapakkahenkisen cocktail-baari Chihuahua Julepin baarimestari ja osaomistaja Jami Järvinen kertoo, miten eri taustamusiikilla voidaan vaikuttaa baarin tunnelmaan.

Chihuahua Julep on high end cocktail-baari Erottajalla Helsingin keskustassa. Julep on melko uusi tulokas Helsingin cocktail-skenessä oltuaan auki noin vuoden verran. Jo avaamisesta saakka baarissa on ollut myös musiikkiluvat kunnossa.

Tummennetuista ikkunoista ja lähes huomaamattomasta sisäänkäynnistä johtuen voi olla, että moni on kävellyt tietämättään tämän tunnelmallisen cocktail-baarin ohi. Päästäkseen sisään asiakkaan täytyy löytää ja soittaa ovikelloa, jolloin baarin henkilökunta tulee toivottamaan vieraat tervetulleeksi. Sisään astuessaan huomaa tulleensa aivan omanlaiseensa maailmaan, jossa muuten kännykät ovat kiellettyjä.

yksityiskohtia baarissa
Chihuahua Julepissa jokainen yksityiskohta on tarkaan mietitty. Kuva: Chihuahua Julep

Jami kertoo musiikin olevan sisustuksen, valaistuksen, cocktailien ja houstauksen lisäksi luomassa miellyttävää ja Julepin näköistä tunnelmaa. ”Luonnollisesti valikoidusta musiikin soittamisesta on baariolosuhteissa aina hyötyä”, Jami jatkaa. Musiikkilinjaus saa myös paljon positiivista palautetta asiakkailta. Taustamusiikkiin panostetaankin huolella, sillä Jami tekee baarissa soivat soittolistat itse: ”Tein neljä listaa eri viikon päiville ja kellonajoille. Lähdössä oli 800 biisiä. Käytännössä kukin lista käsittelee tunnetilaa, joka ajankohtana vallitsee, ja listat on kasattu kahdeksasta luomastani Julep-musatyylistä”. Tyylejä määrittelevät Jamin mukaan eri asiat kuten vuosikymmen, genre, tempo ja ilo ja tarkoituksena on luoda tunnelmallisuutta ja vauhdikkuutta eri ajoille.

Toimittuaan 25 vuotta erilaisissa liikeideoissa baarimestarina Jamin oma musiikkimakukin on kehittynyt hyvin monipuoliseksi. Jami kertookin olevansa melko kaikkiruokainen musiikin suhteen. Arjessa Jamin musiikin kuunteluun liittyy myös vahvasti Julep, sillä Jami päivittää baarin taustamusiikkilistoja ja kertookin juuri lisänneensä listoille 200 uutta biisiä. Kannattaa siis käydä tutustumassa Chihuahua Julepin maailmaan ja cocktailin nautiskelun lomassa kiinnittää huomiota myös huolella valittuun taustamusiikkiin.  

Asiakkaalta kuultua -sarja kertoo, miten taustamusiikkia käytetään yrityksessä

Asiakkailta kuultua -sarjassa esittelemme asiakkaitamme eri toimialoilta ja kysymme musiikinkäyttötottumuksista ja musiikin merkityksestä niin arjessa kuin työssä. Lue lisää taustamusiikin hyödyistä yrittäjille – täältä löydät lisää kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin käytöstä.

Baarien musiikkiluvista:

Taustamusiikki ravintolassa -lupa tarvitaan, jos baarissa, pubissa, ravintolassa, kahvilassa tai yökerhossa käytetään taustamusiikkia tiloissa, joihin asiakkailla on pääsy.

Lupa kattaa musiikin esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuvat suoratoistopalvelut). Livemusiikkiin hankitaan edelleen lupa suoraan Teostosta.

Osta Lupa

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…