Baarimestari Jami Järvinen Cocktail-baari Chihuahua Julepissa

Chihuahua Julep -cocktailbaarissa musiikki on yksi tärkeä tekijä Julepin näköisen tunnelman luomisessa

Baarimestari Jami Järvinen Cocktail-baari Chihuahua Julepissa
Salakapakkahenkisen cocktail-baari Chihuahua Julepin baarimestari ja osaomistaja Jami Järvinen kertoo, miten eri taustamusiikilla voidaan vaikuttaa baarin tunnelmaan.

Chihuahua Julep on high end cocktail-baari Erottajalla Helsingin keskustassa. Julep on melko uusi tulokas Helsingin cocktail-skenessä oltuaan auki noin vuoden verran. Jo avaamisesta saakka baarissa on ollut myös musiikkiluvat kunnossa.

Tummennetuista ikkunoista ja lähes huomaamattomasta sisäänkäynnistä johtuen voi olla, että moni on kävellyt tietämättään tämän tunnelmallisen cocktail-baarin ohi. Päästäkseen sisään asiakkaan täytyy löytää ja soittaa ovikelloa, jolloin baarin henkilökunta tulee toivottamaan vieraat tervetulleeksi. Sisään astuessaan huomaa tulleensa aivan omanlaiseensa maailmaan, jossa muuten kännykät ovat kiellettyjä.

yksityiskohtia baarissa
Chihuahua Julepissa jokainen yksityiskohta on tarkaan mietitty. Kuva: Chihuahua Julep

Jami kertoo musiikin olevan sisustuksen, valaistuksen, cocktailien ja houstauksen lisäksi luomassa miellyttävää ja Julepin näköistä tunnelmaa. ”Luonnollisesti valikoidusta musiikin soittamisesta on baariolosuhteissa aina hyötyä”, Jami jatkaa. Musiikkilinjaus saa myös paljon positiivista palautetta asiakkailta. Taustamusiikkiin panostetaankin huolella, sillä Jami tekee baarissa soivat soittolistat itse: ”Tein neljä listaa eri viikon päiville ja kellonajoille. Lähdössä oli 800 biisiä. Käytännössä kukin lista käsittelee tunnetilaa, joka ajankohtana vallitsee, ja listat on kasattu kahdeksasta luomastani Julep-musatyylistä”. Tyylejä määrittelevät Jamin mukaan eri asiat kuten vuosikymmen, genre, tempo ja ilo ja tarkoituksena on luoda tunnelmallisuutta ja vauhdikkuutta eri ajoille.

Toimittuaan 25 vuotta erilaisissa liikeideoissa baarimestarina Jamin oma musiikkimakukin on kehittynyt hyvin monipuoliseksi. Jami kertookin olevansa melko kaikkiruokainen musiikin suhteen. Arjessa Jamin musiikin kuunteluun liittyy myös vahvasti Julep, sillä Jami päivittää baarin taustamusiikkilistoja ja kertookin juuri lisänneensä listoille 200 uutta biisiä. Kannattaa siis käydä tutustumassa Chihuahua Julepin maailmaan ja cocktailin nautiskelun lomassa kiinnittää huomiota myös huolella valittuun taustamusiikkiin.  

Asiakkaalta kuultua -sarja kertoo, miten taustamusiikkia käytetään yrityksessä

Asiakkailta kuultua -sarjassa esittelemme asiakkaitamme eri toimialoilta ja kysymme musiikinkäyttötottumuksista ja musiikin merkityksestä niin arjessa kuin työssä. Lue lisää taustamusiikin hyödyistä yrittäjille – täältä löydät lisää kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin käytöstä.

Baarien musiikkiluvista:

Taustamusiikki ravintolassa -lupa tarvitaan, jos baarissa, pubissa, ravintolassa, kahvilassa tai yökerhossa käytetään taustamusiikkia tiloissa, joihin asiakkailla on pääsy.

Lupa kattaa musiikin esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuvat suoratoistopalvelut). Livemusiikkiin hankitaan edelleen lupa suoraan Teostosta.

Osta Lupa

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…