aikuinen ja pieni lapsi soittavat pianoa

Laula lapsellesi – vauvatkin nauttivat musiikista

aikuinen ja pieni lapsi soittavat pianoa
Musiikkiin reagoiminen ei ole opittu juttu, vaan musiikki saavuttaa jopa kohdussa olevan sikiön. Myös vauvat ja pikkulapset reagoivat musiikkiin. Ja mikä parasta: musiikilla on positiivisia vaikutuksia kasvaviin lapsiin.

Kun sikiö on 24 viikkoa vanha, se alkaa reagoida ääniin. Se tutustuu äitinsä ja muiden läheistensä ääniin. Se myös kuulee musiikkia ja tottuu usein kuulemaansa musiikkiin. Lapsi on siis jo syntyessään tottunut ympäristönsä ääniin.

Musiikin vaikutukset jatkuvat lapsen synnyttyä. Tuutulaulut vahvistavat lapsen ja vanhemman suhdetta, mutta ne myös tukevat lapsen tunne-elämän kehitystä ja rauhoittavat lasta. Suomalaisen tutkimuksen mukaan musiikki myös rauhoittaa keskosia – lempeä kitaramusiikki laulun kera sai keskosten sydämet lyömään rauhallisemmin.

Musiikki myös stimuloi lasten aivoja ja sillä on positiivinen vaikutus aivojen kehittymiseen. Lapselle laulaminen edistää myös kielitaidon kehitystä, sillä se kasvattaa sanavarastoa ja auttaa hahmottamaan sanoja, kertoo tutkija Tanja Linnavalli YLE:n artikkelissa.

Musiikkia kannattaa Linnavallin mukaan myös kuunnella mahdollisimman paljon. Mitä enemmän lapsen kanssa kuunnellaan musiikkia, sitä enemmän siitä on hyötyä kielellisten taitojen kehityksessä.

Musiikin vaikutukset eivät ajan mittaan laannu. Kantautuu musiikki sitten korviimme omista kuulokkeista tai liiketilan kaiuttimista, se vaikuttaa meihin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Lisää musiikin vaikutuksista voit lukea “8 tapaa, joilla musiikki vaikuttaa meihin” -bloggauksesta.

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…