DJ Mikke

Asiakkailta kuultua: DJ Mikke

DJ Mikke
DJ:n työssä musiikkivalinnat vaikuttavat suoraan asiakkaiden viihtyvyyteen.

Mikael Lönnberg, tai tutummin Dj Mikke, on pitkän linjan DJ, jonka levyn soittoa pääsee kuuntelemaan mm. Manalassa, On The Rocksissa ja Apollossa. Lue, millaisia vinkkejä Mikke antaa musiikin soittamiseen.

Mikke on ollut Musiikkilupien Dj-lisenssi -asiakas DJ-lupauudistuksen jälkeen, jolloin luvat muuttuivat selvästi helpommiksi hoitaa. Lupauudistus tapahtui 2010-luvun alkupuolella, jolloin tallennusoikeus muuttui rajattomaksi lisenssin voimassaoloaikana. Uudistuksen jälkeen ei siis tarvinnut enää miettiä montako biisiä tulee vuoden aikana tarvitsemaan, vaan riitti, että DJ hankkii joko DJ-lisenssin tai DJ-kertalisenssin, jotka kattavat DJ-toiminnassa musiikin rajattoman tallentamisen vuoden ajaksi kerrallaan. 

Mikke on musiikin suurkuluttaja, joka soittaa levyjä päätyökseen. Baari ja klubikeikkojen ohella Mikke esiintyy myös firman bileissä ja häissä ja välillä hän toimii myös musiikkikonsulttina. Mikke on muun muassa koonnut Lönkan taustamusiikkisoittolistan.

Vaikka musiikki onkin iso osa Dj:n elämää, Mikke toteaa musiikin käyttönsä muuttuneen hänelle epämieluisaan suuntaan:

”Valitettavasti musiikin käyttö ei ole enää sellaista kuin ennen, vaan musiikin kuuntelusta on tullut analyyttisempaa. Musiikkia kuunnellessa miettii aina sitä, missä sitä voisi käyttää, eikä enää keskity niin paljon siihen, mistä itse tykkää.”

Dj:n työssä työläimmäksi Mikke kokee uuden ja vanhan musiikin etsimisen ja omien soittolistojensa päivittämisen, niin, että listat pysyvät itselleen ja yleisölle freesinä. Monesti myös kotona tehdyt soittolistat toimivat pääasiassa vain runkoina, sillä se, mitä soitetaan elää tilanteen mukaan. Tärkeintä on tietää, miten setti aloitetaan ja päätetään.

DJ soittaa musiikkia yökerhossa
DJ Mikke työntouhussa. Kuva: Mikael Lönnberg

Dj-lisenssiä Mikke pitää toimivana ja helppona hoitaa, eikä Miken tarvitse huolehtia lupa-asioista laskunmaksua enempää. Mikke kokee lupamaksut myös äärimmäisen tärkeäksi tulonlähteeksi artisteille.

Tässä vielä Miken terveiset aloitteleville DJ:lle ”Soita monipuolista musiikkia ja hyviä lauluja jonossa. Ei ole niin tärkeää, miten kappaleet miksataan yhteen.”

Asiakkailta kuultua -sarja kertoo, miten taustamusiikkia käytetään yrityksissä

Asiakkailta kuultua -sarjassa esittelemme asiakkaitamme eri toimialoilta ja kysymme musiikinkäyttötottumuksista ja musiikin merkityksestä niin arjessa kuin työssä. Lue lisää taustamusiikin hyödyistä yrittäjille – täältä löydät lisää kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin käytöstä.

DJ-luvat lyhyesti:

DJ-lisenssi: lupa kattaa DJ-toiminnassa musiikin tallentamisen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää musiikin nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Sopii DJ:lle, jotka esiintyvät säännöllisesti.

Päiväkohtainen tallennuslupa: lupa kattaa DJ-toiminnassa musiikin tallentamisen 24 tunnin ajaksi. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää musiikin nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Sopii DJ:lle, jotka esiintyvät silloin tällöin.

Tapahtumapaikan DJ-lisenssi: lupa kattaa ravintolassa esiintyvien tiskijukkien puolesta musiikin tallentamisen. Lupa sisältää myös oikeuden käyttää musiikin nettikaupoista yksityiseen käyttöön hankittuja kappaleita, vastoin ostoehtoja, julkiseen esittämiseen. Huom. DJ-luvat eivät kata julkista esittämistä, vaan esityspaikassa tulee olla myös Gramexin ja Teoston voimassa olevat esitysluvat (Taustamusiikki tai tanssimusiikki ravintolassa-lupa).

Osta Lupa

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…