Blue Lagoonin perustaja Sini Virtanen

Blue Lagoonissa musiikki luo asiakkaalle hyväntuulisen ja rauhallisen olon

Blue Lagoonin perustaja Sini Virtanen
Kauneudenhoitoalalla taustamusiikki on tärkeä osa asiakaskokemusta - sillä täydennetään palvelua ja luodaan asiakkaalle haluttua tunnelmaa. Blue Lagoonissa asiakas on mukana valitsemassa palvelun aikana soitettavaa taustamusiikkia.

Blue Lagoonin omistaja Sini Virtanen kertoo, kuinka monipuolisesti taustamusiikkia voi hyödyntää osana palvelukokemusta ja millaisia käytännön hyötyjä taustamusiikista on kauneudenhoitoalalla.

Kauneushoitola Blue Lagoon on trendikäs ja jatkuvasti kehittyvä kosmetologi-palveluja tarjoava yritys. Sini Virtanen perusti Blue Lagoonin vuonna 2006 ollessaan vasta 19-vuotias. Yrityksen kasvu on ollut nopeaa: nykyisin palveluksessa toimii jo 73 alan kauneudenhoidon ammattilaista, ja toimipisteitäkin on jo useampi. Sini kuvaa Blue Lagoonia rohkeaksi yritykseksi, joka uskaltaa kokeilla ja rikkoa rajoja. ”Blue Lagoonissa asioidessa asiakkaat voivat luottaa saavansa aina uusinta palvelua”, kuvailee Sini.

Trendikäs Lounge-musiikki täyttää Blue Lagoonin asiakastilat

Taustamusiikin käyttö aloitettiin Blue Lagoonissa heti toiminnan alettua. Taustamusiikin tyyli on kuitenkin vaihtanut muotoaan ajan saatossa. Sini kertoo, että alkuaikoina Blue Lagoonissa soi kevyt hoitolamusiikki, johon kuului esimerkiksi erilaiset luontoäänet.

”Taustamusiikki on muuttunut noista ajoista paljon, nykyisin Blue Lagoonin musiikki on enemmän trendikästä Lounge-musiikkia”, kuvailee Sini.

Palvelu ja asiakas vaikuttavat taustamusiikin valintaan

Blue Lagoonissa soitetaan temmokasta Lounge-tyylistä musiikkia, joka istuu monen musiikkimakuun. Taustamusiikin tulee kuitenkin olla Blue Lagoonin brändiin sopivaa, huomauttaa Sini.

Myymäläpäälliköt suunnittelevat kauneushoitolan taustamusiikin, mutta Sini kertoo, että soittolistat on tehty asiakkaiden kommentit huomioon ottaen. ”Meillä on käytössä useampi eri soittolista, joista tekijä valitsee yhdessä asiakkaan kanssa sopivan listan soimaan”, kertoo Sini.

Kauneushoitolan asiakaskokemukseen kiinnitetään erityistä huomiota, jonka vuoksi musiikki on myös iso osa palvelua:

”Kasvohoidon yhteydessä soitetaan rauhallisempaa musiikkia ja esimerkiksi microbladingissä temmokkaampaa musiikkia, jotta se veisi huomion pois epämiellyttävästä tunteesta.”

Sini kertoo, että myös ajankohta vaikuttaa jonkin verran Blue Lagoonin musiikkivalintoihin: jouluisin Blue Lagooninissa voi kuulla Jazz-tyylistä joulumusiikkia.

Musiikilla tehdään asiakkaalle hyväntuulinen ja rauhallinen olo

Blue Lagoonissa musiikilla luodaan haluttua tunnelmaa ja parannetaan asiakaskokemusta: ”Taustamusiikki parantaa asiakaskokemusta ja yleistä tunnelmaa liikkeessä ja sillä tuodaan myös täytettä palveluun”, kertoo Sini.

Sini kuvailee, että musiikin tavoitteena on luoda asiakkaalle hyväntuulinen ja rauhallinen olo.

Taustamusiikista on myös käytännöllistä hyötyä työntekijöiden toimintaan, sillä musiikin soidessa työntekijän ei aina tarvitse itse olla äänessä, kertoo Sini.

Taustamusiikki lisää palvelun tuottamisen mielekkyyttä

Blue Lagoonin työntekijät vaihtavat usein hoitolahuonetta päivän aikana. Tästä syystä työntekijöillä on omat kannettavat Bluetooth-kaiuttimet ja omat laitteet, jonka kautta musiikkia soitetaan – näin laitteet kulkeutuvat näppärästi huoneesta toiseen.

Taustamusiikki ei pelkästään paranna asiakaskokemusta, se vaikuttaa myös työntekijöiden fiilikseen: ”Musiikki lisää palvelun tuottamisen mielekkyyttä ja fiilistä”, kuvailee Sini.

Taustamusiikki istuu hyvin Blue Lagoonin tunnelmalliseen ympäristöön

Tekijänoikeuskorvaukset ovat osa musiikin tekijöiden ja esittäjien palkkaa

Aloitettuaan uransa yrittäjänä, ei Sini monen muun tapaan vielä tiennyt musiikin tekijänoikeusmaksuista. Musiikkiluvat hoidettiin kuitenkin nopeasti ja helposti kuntoon, kun Teoston työntekijä vieraili liikkeessä. ”Teoston tarkastaja jätti yhteydenottopyynnön ja kertoi, että musiikinkäytöstä täytyy maksaa tekijänoikeusmaksut”, Sini kuvailee tilannetta, kun sai tietää musiikkiluvista.

Sini pitää tekijänoikeuskorvauksien maksamista tärkeänä: ”Tekijänoikeuskorvaukset ovat osa musiikin tekijöiden ja artistien palkkiota. Yritysmaailmassa täytyy miettiä myös toista yrittäjää”, Sini pohtii. ”Tekijänoikeuskorvauksien maksamatta jättäminen musiikista, josta myös sinäkin nautit on sama, kuin jättäisi maksamatta palvelun”, pohtii Sini.

Asiakkailta kuultua -sarja kertoo, miten taustamusiikkia käytetään yrityksissä

Asiakkailta kuultua -sarjassa esittelemme asiakkaitamme eri toimialoilta ja kysymme musiikinkäyttötottumuksista ja musiikin merkityksestä liiketoiminnalle. Lue lisää taustamusiikin hyödyistä yrittäjille – täältä löydät lisää kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin käytöstä.

Kauneushoitoloiden taustamusiikkiluvista:

Taustamusiikki asiakastilassa -lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD) kauneushoitolan asiakastiloissa. Lupa on toimipaikkakohtainen. Jos samassa tilassa toimii useita eri yrittäjiä, riittää, että yrittäjät hankkivat yhteisen luvan.

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…