Karkkitorin myymälä

Taustamusiikki luo Karkkitoreihin iloista Karkkitori-henkeä

Karkkitorin myymälä
Taustamusiikki luo myymälään tunnelmaa ja parantaa asiakaskokemusta – Tyytyväiset asiakkaat viihtyvät pidempään liikkeessä ja asioivat myymälässä uudestaan.

Karkkitoreissa taustamusiikkia on alettu hyödyntämään vasta hiljattain, mutta musiikin vaikutukset ovat olleet jo nyt monipuoliset. Karkkitorin aluepäällikkö Susanna Marttinen kertoo, millaisia vaikutuksia taustamusiikista on ollut ja kuinka Karkkitorin taustamusiikki on valittu!

Pääkaupunkiseudulla neljän myymälän voimin toimiva Karkkitori on suomalainen makeismyymäläketju, jonka monipuolinen ja vaihteleva valikoima koostuu makeisista, kekseistä, pähkinöistä ja virvoitusjuomista.

Karkkitorin juuret ulottuvat vuoteen 1996, jolloin Karkkitorin edeltäjä Pick n Mix perustettiin. ”Vuonna 2008 nimi vaihtui virallisesti Karkkitoriksi”, muistelee jo lähes 14 vuotta Karkkitorilla työskennellyt aluepäällikkö Susanna Marttinen.

Musiikin soittaminen aloitettiin onnistuneen taustamusiikkikokeilun myötä

Taustamusiikin soittaminen aloitettiin Karkkitoreissa vasta hiljattain, vuonna 2020: ”Musiikkiluvilta oltiin yhteydessä meihin ja he tarjosivat mahdollisuutta taustamusiikin pilotointijaksoon”, kertoo Susanna. Kokeilun myötä taustamusiikki otettiin käyttöön kaikissa Karkkitori-myymälöissä. Onnistuneesta kokeilujaksosta vastasi Musiikkilupien myyntipäällikkö Maria Hagman.

Päätöstä Susanna kuvaa helpoksi: ”Päätös oli helppo, sillä musiikkihan tuo niin henkilökunnalle, kuin myymälän asiakkaillekin piristystä”.

Taustamusiikki saa asiakkaat viihtymään ja asioimaan uudestaan

Karkkitoreissa soitetaan trendikästä pop-musiikkia, jossa on mukana RnB ja soul vaikutteita. Karkkitorien taustamusiikin tavoite on yksinkertainen: “Taustamusiikilla haluamme saada asiakkaamme ja henkilökunnan viihtymään”, kuvailee Susanna.

Taustamusiikki parantaa asiakaskokemusta – tyytyväiset asiakkaat viipyvät pidempään ja asioivat liikkeessä uudestaan. ”Kun musiikki luo asiakkaille rentoa, mukavaa ja iloista tunnelmaa, tulee myymälässäkin pyörittyä ehkä hieman kauemmin sekä tullaan uudestaan herkkuostoksille myymälöihimme”, pohtii Susanna.

Trendikäs pop-musiikki luo iloista ilmapiiriä ja Karkkitori-henkeä

Karkkitorin musiikkisuunnittelussa on otettu monia yksityiskohtia huomioon ja taustamusiikki onkin valittu huolellisesti yhdessä musiikin palveluntarjoajan Moodmedian kanssa.

Soitettavaan taustamusiikkiin on päädytty mm. määrittelemällä tunnelma- ja mielikuvatavoiteita, joita taustamusiikilla halutaan tukea.

”Taustamusiikkia suunniteltaessa, mietimme millaista mielikuvaa sekä tunnelmaa haluamme Karkkitorista luoda, miltä Karkkitori kuulostaisi”, kertoo Susanna. ”Karkkikaupassa asiointi on makeeta, hauskaa ja iloista – esimerkiksi näitä asioita mietimme taustamusiikkia valitessamme”.

“Iloisen asiakaspalvelun sekä herkullisten tuotteiden lisäksi meillä Karkkitoreilla on nyt myös tukena rento, hyväntuulinen musiikki. Näiden avulla luomme loistavan Karkkitori-hengen myymälöihimme”

Kaiuttimet on sijoitettu ohjaamaan musiikkia jonotustilanteeseen

Karkkitoreissa soiva musiikki muuttuu päivän aikana: ”Meidän soittolistat on suunniteltu niin, että aamuisin ja iltaisin soitetaan rauhallisempaa musiikkia ja päivällä hieman energisempää”, kuvailee Susanna.

Myymälöiden kaiuttimet on sijoiteltu strategisesti ohjaamaan musiikkia jonotustilanteeseen viihdyttämään jonottavia asiakkaita: “Jonottaessa on mukava kuunnella musiikkia, joten myymälöiden kaiuttimet on suunnattu tätä ajatellen”, kertoo Susanna.

Karkkitoreilla on käytössään Sonab -äänentoistojärjestelmä Hifistudiolta. “Kaiuttimet sai helposti kiinnitettyä valokiskoihin, joten niitä on helppo myös tarvittaessa siirtää ja äänenlaatu on kaiuttimissa loistava”, kehuu Susanna.

Taustamusiikki viihdyttää myös työntekijöitä

Taustamusiikki ei pelkästään paranna asiakaskokemusta, vaan myös lisää työntekijäviihtyvyyttä. “Musiikkihan on myös henkilökunnalle hyvinvointia ja tärkeää viihtymisen kannalta katsottuna. Pieni asia joka tuo kiireiseenkin työpäivään puhtia”, kertoo Susanna.

Karkkitorien asiakkailta ja henkilökunnalta tulleet palautteet ovat olleet Susannan sanoin pelkästään positiivisia. “Musiikki on lisännyt viihtyvyyttä entisestään. Musiikki on ollut vasta hetken aikaa, mutta asiakkaat ovat huomioineet musiikin olemassaolon ja pitäneet siitä”.

Karkkitorin aluepäällikkö Susanna Marttinen

Asiakkailta kuultua -sarja kertoo, miten taustamusiikkia käytetään yrityksissä

Asiakkailta kuultua -sarjassa esittelemme asiakkaitamme eri toimialoilta ja kysymme musiikinkäyttötottumuksista ja musiikin merkityksestä niin arjessa kuin työssä. Lue lisää taustamusiikin hyödyistä yrittäjille – täältä löydät lisää kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin käytöstä.

Asiakastilojen taustamusiikkiluvista

Taustamusiikki asiakastilassa -lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuva suoratoistopalvelu) vähittäis- ja erikoiskaupan asiakastiloissa.

Luvan hinta määräytyy asiakastilan pinta-alan mukaan ja luvan laskutussyklin voi valita itse luvan ostamisen yhteydessä.

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…