Nainen asiakkaana kampaajalla ja naiskampaaja kampaa asiakkaan hiuksia
24.11.2021 Vinkkejä & Faktaa

Musiikki siivittää kampaamon ja kauneushoitolan menestykseen

Haluatko saada kampaamosi asiakkaat viihtymään entistä paremmin, tekemään enemmän ostoksia ja palaamaan luoksesi uudelleen? Satsaa taustamusiikkiin, sillä se luo kampaamoosi oikeanlaisen tunnelman.

Kampaamo- ja kauneushoitolakäynnit ovat kokonaisvaltaisia kokemuksia, joihin vaikuttaa paitsi itse palvelu, myös puitteet: liiketilan sisustus ja äänimaailma. Siksi onkin hienoa, että lähes kaikki kampaamoyrittäjät ilahduttavat asiakkaitaan taustamusiikilla. 

Musiikilla voit tehdä asiakkaaseen lähtemättömän vaikutuksen. Taustamusiikin avulla on mahdollista luoda juuri sinun kampaamoosi sopiva tunnelma – haluathan varmasti, että kampaamosi ei pelkästään näytä, vaan myös kuulostaa ja tuntuu hyvälle.

Huolella valittu taustamusiikki kampaamossa –tutustu Tukkatalon kokemuksiin

Huolella valitulla taustamusiikilla voi tehdä paljon enemmän, kuin ainoastaan häivyttää ei-toivottuja ääniä. Muun muassa helsinkiläisessä parturi-kampaamo Tukkatalossa taustamusiikkiin on panostettu jo pitkään

Oikeanlainen musiikki vaikuttaa koko tiimiin luoden positiivista ilmapiiriä ja hyvää energiaa. Lisäksi musiikkivalinnat tukevat asiakaskokemusta eri palveluissa: taustamusiikin tyyli ja genre määräytyy paitsi eri palveluiden, myös viikonpäivien ja ajankohtien perusteella.

Cutters luottaa tuttuun musiikkiin

Kampaamoihin ja parturiliikkeisiin on tarjolla monenlaista musiikkia. Kuudella eri paikkakunnalla toimiva salonkiketju Cutters kokeili kirjastomusiikkia, mutta palasi kokeilun jälkeen soittamaan asiakkaille ja henkilökunnalle tuttua taustamusiikkia. Cuttersin soittolistat tekee asiantuntijayritys avaimet käteen -palveluna, joten kaikissa salongeissa soi varmasti yrityksen brändin mukainen musiikki. 


“Parasta on se, että soittolistoja on valmiina moneen lähtöön; “hits only” -listaa, enemmän r’n’b -painotteista, ja jopa joulumusiikkia”, kertoo Cuttersin Karri Niinivaara.

Kauneushoitola Blue Lagoon täydentää palvelua taustamusiikilla

Vuonna 2006 perustetussa kauneushoitola Blue Lagoonissa soitetaan reipastempoista, lounge-tyylistä musiikkia, joka sopii moneen musiikkimakuun – sekä tietysti hoitolan brändiin ja tunnelmaan. 

Musiikki valitaan asiakkaan valitseman palvelun perusteella eri soittolistoilta, ja hoitoja tekevät kosmetologit käyttävät musiikin soittamiseen mobiililaitetta ja bluetooth-kaiutinta. Myymäläpäälliköt suunnittelevat taustamusiikin, mutta soittolistat on tehty asiakkaiden kommentit huomioon ottaen. 

”Meillä on käytössä useampi eri soittolista, joista tekijä valitsee yhdessä asiakkaan kanssa sopivan listan soimaan”, kertoo Blue Lagoonin perustaja, yrittäjä Sini Virtanen.

Huomioi nämä, kun valitset taustamusiikkia kampaamoon tai kauneushoitolaan

Jos haluat saada taustamusiikista kaiken hyödyn irti, ota seuraavat vinkit huomioon musiikkia soittaessasi:

  • Valitse taustamusiikki niin, että se sopii kampaamosi tunnelmaan. Jos kampaamosi tunnelma on hienostunut, voi tilaasi sopia parhaiten klassinen musiikki tai jazz. Jos asiakkaasi tulevat kampaamoosi mahdollisimman trendikästä leikkausta tai värjäystä kaivatessaan, on myös musiikin oltava ajan hermolla.
  • Hidastempoinen, raukea musiikki on rentouttavaa: jos tiedät, että asiakkaasi kaipaa omaa aikaa ja hengähdystaukoa kiireisen työpäivän jälkeen, soita rauhallista musiikkia.
  • Tutkimusten mukaan rauhallinen musiikki myös lisää myyntiä. Mikäli valitset soittolistallesi hidastempoista jatsia tai klassista musiikkia, huomioi, että se saa asiakkaat usein mieltämään liikkeen arvokkaaksi.
  • Jos asiakkaasi joutuvat odottamaan, huolehdi siitä, että odotustilassa soi taustamusiikki. Tutkimusten mukaan se luo vaikutelman siitä, että aika kuluu nopeammin ja asiakkaasi pysyvät hyvällä tuulella. Sama pätee myös puhelimessa odottamiseen.
  • Kokeile, mikä on taustamusiikin oikea volyymi – taustamusiikkia ei tarvitse soittaa kovalla, jotta siitä on hyötyä. Taustamusiikki vaikuttaa meihin silloinkin, kun emme tietoisesti kuuntele sitä. Pyri äänenvoimakkuuteen, joka peittää työskentelystä syntyvän hälyn, mutta ei tee juttelusta vaikeaa.
  • Vaihtele musiikkia tilanteen ja ajankohdan mukaan. Esimerkiksi perjantai-illan ja lauantain tunnelmaan voi sopia erilainen musiikki kuin maanantai-iltaan.

Mistä taustamusiikki kampaamoon?

Radio on helppo ja nopea taustamusiikin lähde ja laaja kanavavalikoima takaa sen, että voit löytää kanavan, joka soittaa kampaamosi tunnelmaan sopivaa musiikkia. Suomessa toimii myös useita eri taustamusiikkioperaattoreita, jotka tarjoavat eri tunnelmiin sopivia valmiita soittolistoja tai mahdollisuuksia luoda omia.

Kampaamon musiikkiluvat

Musiikkilupa kampaamoon ja kauneushoitolaan on musiikkilupa, joka kattaa yhdellä maksulla niin Teoston kuin Gramexin tekijänoikeusmaksut ja takaa, että musiikin tekijät ja esittäjät saavat työstään korvauksen. 

Lakisääteinen musiikkilupa tulee hankkia, jos soitat musiikkia kampaamosi asiakastilassa. Musiikkiluvalla saat soittaa musiikkia monipuolisesti kaikista mahdollisista lähteistä (radio, cd, julkiseen esittämiseen soveltuvat suoratoistopalvelut, taustamusiikkioperaattorit jne.) ja samalla saat käyttöösi jatkuvasti uudistuvan valikoiman musiikkia, josta löytyy takuuvarmasti kampaamosi tunnelmaan sopivaa musiikkia.

Tutustu kampaamon musiikkilupaan >>Tarvitsetko neuvoa? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Jätä meille yhteystietosi, jos haluat lisätietoa siitä, millaisen luvan yrityksesi tarvitsee.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää aiheista Vinkkejä & Faktaa