käsi säätää radion kanavaa

Saako radiota soittaa julkisissa tiloissa?

käsi säätää radion kanavaa
Onko sinulla liiketila, kauppa, taksi tai esimerkiksi kampaamo, jossa haluat soittaa radiota asiakkaittesi ja työntekijöiden iloksi?

Radio on ylivoimaisesti suosituin yrityksen taustamusiikin lähde, joten ennen vastaanottimen avaamista on syytä tarkistaa, millaisen luvan radion julkinen soittaminen vaatii – ja miksi.

Radion soittaminen julkisesti edellyttää musiikkilupaa

Radion soittaminen julkisesti edellyttää voimassaolevaa musiikkilupaa. Musiikkilupamaksu on tekijänoikeuskorvaus, jonka kautta musiikin ammattilaiset, säveltäjät, sanoittajat, sovittajat, tuottajat ja esittäjät, saavat työstään korvauksen.

Luovan työn tekijöiden tulot muodostuvat musiikin käytöstä; radiokanavien ja mediatalojen maksamat Teostomaksut ja Gramex-korvaukset kattavat musiikin soittamisen kanavilla – jos yritys hyödyntää tätä ohjelmavirtaa liiketoiminnassaan taustamusiikkina, tulee siitä maksaa taustamusiikkilupa.

Musiikkilupa tarvitaan myös Yleisradion ohjelmien soittamiseen julkisissa tiloissa. Yle-vero takaa Ylen TV- ja radiokanavien toiminnan, eli ohjelmiston soittaminen taustamusiikkina edellyttää musiikkilupaa, aivan kuten kaupallisten radiokanavienkin kohdalla.

Radiot.fi -palvelusta voit soittaa kaikkia kotimaisia radiokanavia

Taustamusiikiksi sopivan radiokanavan valinta voi joskus tuntua vaikealta. Radiokanavia on valtava määrä, joten miten löytää tarjonnasta kanava, jonka musiikki ja muu ohjelmisto sopii asiakkaille ja yrityksen tunnelmaan? Entä jos paras mahdollinen kanava ei kuulukaan yrityksen alueella?

Radiot.fi -palvelusta löytyvät kaikki suomalaiset radiokanavat. Palvelu on maksuton (vaatii nettiyhteyden) ja sen kautta pääsee kuuntelemaan niitäkin kanavia, jotka eivät oman alueen FM-taajuuksilla kuulu.  Radiot.fin kautta voi kuunnella myös podcasteina julkaistuja erikoisohjelmia milloin vain.

Yrityksen tekijänoikeuskorvaukset on helppo kattaa yhdellä luvalla

Ennen niin sanottu teostomaksu radion kuuntelusta julkisissa tiloissa täytyi hakea musiikin tekijöitä edustavan Teoston lisäksi myös Gramexilta, joka edustaa musiikin esittäjiä.

Lupa radion julkiseen soittamiseen tai ”radion teostomaksu” on helppo hankkia Gramexin ja Teoston omistaman Musiikkiluvat.fi:n verkkokaupasta. GT Musiikkilupien myymällä taustamusiikkiluvalla voi soittaa musiikkia yrityksessä niin radiosta kuin yrityskäyttöön sopivasta musiikkipalvelustakin.

GT Musiikkiluvat tilittää taustamusiikkilupamaksut Teoston ja Gramexin kautta musiikin tekijöille, esittäjille ja tuottajille.

Valitse toimialasi ja tutustu musiikkilupiin

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…