kaiutin tason päällä

Kuntaliitto ja Gramex ovat sopineet kuntien vuoden 2023 musiikin käytön korvauksista

kaiutin tason päällä
Gramex ja Kuntaliitto ovat sopineet, että Kuntasopimuksen mukaisia musiikin julkisen esittämisen korvauksia vuonna 2023 lasketaan kertaluonteisesti 18 %.  

Alennus on seurausta musiikin käytön osittaisesta siirtymisestä hyvinvointialueiden toimijoille. Alennus ei koske kuntien mahdollisesti erikseen hankkimia tallennuslupia tai ns. livestriimauslupia.  

Kuntaliitto ja Gramex ovat samalla sopineet käynnistävänsä vuoden 2023 aikana neuvottelut Kuntasopimuksen uudistamisesta vastaamaan paremmin kuntien muuttuneita musiikin käyttötapoja ja tarpeita sekä yleisiä musiikin käyttämiseen sovellettavia korvaustasoja. Uudistetun sopimuksen on tarkoitus astua voimaan vuoden 2024 aikana. Tiedotamme sopimusuudistusneuvottelujen tuloksista niiden valmistuttua. 

Kuntien vuoden 2023 Gramex musiikinkäyttökorvaukset laskutetaan toukokuun 2023 aikana. 

Lisätiedot: 
GT Musiikkiluvat Oy:n asiakaspalvelu 
asiakaspalvelu@musiikkiluvat.fi  
puh. 030 6705 030 

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…