kaiutin tason päällä

Kuntaliitto ja Gramex ovat sopineet kuntien vuoden 2023 musiikin käytön korvauksista

kaiutin tason päällä
Gramex ja Kuntaliitto ovat sopineet, että Kuntasopimuksen mukaisia musiikin julkisen esittämisen korvauksia vuonna 2023 lasketaan kertaluonteisesti 18 %.  

Alennus on seurausta musiikin käytön osittaisesta siirtymisestä hyvinvointialueiden toimijoille. Alennus ei koske kuntien mahdollisesti erikseen hankkimia tallennuslupia tai ns. livestriimauslupia.  

Kuntaliitto ja Gramex ovat samalla sopineet käynnistävänsä vuoden 2023 aikana neuvottelut Kuntasopimuksen uudistamisesta vastaamaan paremmin kuntien muuttuneita musiikin käyttötapoja ja tarpeita sekä yleisiä musiikin käyttämiseen sovellettavia korvaustasoja. Uudistetun sopimuksen on tarkoitus astua voimaan vuoden 2024 aikana. Tiedotamme sopimusuudistusneuvottelujen tuloksista niiden valmistuttua. 

Kuntien vuoden 2023 Gramex musiikinkäyttökorvaukset laskutetaan toukokuun 2023 aikana. 

Lisätiedot: 
GT Musiikkiluvat Oy:n asiakaspalvelu 
asiakaspalvelu@musiikkiluvat.fi  
puh. 030 6705 030 

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…