nainen osoittaa tietokoneen ruudulta laskua

Musiikkilupien laskutusaikataulu 2023

nainen osoittaa tietokoneen ruudulta laskua

Laskutusaikataulu

Neljännesvuosi
01.01.-31.03.2023, laskutus viikolla 13
01.04.-30.06.2023, laskutus viikolla 23
01.07.-30.09.2023, laskutus viikolla 39
01.10.-31.12.2023, laskutus viikolla 48

Puolivuosittain
01.01.-30.06.2023, laskutus viikolla 3
01.07.-31.12.2023, laskutus viikolla 33

Vuosittain
01.01.-31.12.2022, laskutus viikolla 8

Huomioitavaa:
Paperi- ja sähköpostilaskun laskutuslisä on 8 € ja verkkolaskun laskutuslisä on 6,50 €. OmaLupa-lasku ei sisällä laskutuslisää.

Mikäli tarvitset laskullesi lisää maksuaikaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen laskun eräpäivää. Intrum vastaa Musiikkilupien maksumuistutuksista ja perinnästä.

Laskutuksen UKK

Mihin maksamani korvaukset menevät?

GT Musiikkiluvat Oy tilittää keräämänsä lupamaksut täysimääräisinä Teostolle ja Gramexille. Teoston ja Gramexin toimesta korvaukset tilitetään eteenpäin tekijänoikeuksien omistajille eli musiikin tekijöille, esittäjille, tuottajille ja kustantajille. Järjestöjen kustannustehokkuus on alansa kärkeä, noin yhdeksän kymmenesosaa kerätystä rahasta menee eteenpäin. Gramex tilittää korvaukset musiikin tuottajille, esittäjille ja kapellimestareille. Teosto tilittää korvaukset säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. 

Kuinka varmistan, että sähköpostilasku tulee perille?

Varmista että sähköpostiasetuksesi eivät estä lähettäjää, eivätkä lähettäjän palvelinta. Laskujen lähettäjä on asiakaspalvelu@musiikkiluvat.fi ja
lähettäjän sähköpostipalvelimet ovat smtp1-1.xenetic.net ja smtp2-1.xenetic.net.

Miksi laskullani on veloitettu kaksi kertaa sama musiikinkäyttölupa?

Musiikkiluvat laskuttaa musiikin käyttöluvat molempien tekijänoikeusjärjestöjen puolesta samalla laskulla. Näet laskuerittelystä Gramexin ja Teoston hinnan.

Miksi laskutuslisiä peritään?

Laskutuslisät perustuvat omakustannushintaan mikä tarkoittaa, että kaikkien laskujen toimituksesta ja hallinnoimisesta tulee kuluja, kuten järjestelmien ja kolmansien osapuolien välisiä kehitys- ja ylläpitokustannuksia. Paperilaskuista tulee lisäksi paperi- ja tulostuskustannuksia. Laskutuslisäkäytäntöä muuttamalla mahdollistetaan OmaLupa-palvelun laajentaminen ja uusien maksutapojen, kuten MobilePayn ja verkkopankin käyttäminen. Laskutuslisien periminen yritysten välillä on lainmukaista.

Miten vaihdan laskun toimitustavaksi OmaLupa-laskun?

Vaihdat laskun toimitustavan kirjautumalla OmaLupa-palveluumme. Laskun toimitustavan löydät OmaLupa-palvelusta asiakastietojen alta. Valitsemalla ”Muokkaa tietoja” pääset muokkaamaan laskun toimitustapaa.

Kirjaudut OmaLupa-palveluun luvan oston yhteydessä ilmoittamallasi sähköpostiosoitteella. Kirjautumissivulla voit myös tarvittaessa uusia salasanan tai rekisteröityä palveluun.

Miten saan laskukopion OmaLupa-palvelun kautta?

Voit tallentaa laskun pdf-tiedostona tietokoneelle tai mobiililaitteelle ja toimittaa laskun laitteesta eteenpäin. Tutustu ohjeeseemme, jossa näytämme, miten lataat laskukopion eri selaimilla.

Miten maksan laskun OmaLupa-palvelussa?

Katso ohjevideo, joka näyttää, miten lasku maksetaan OmaLupa-palvelussa.

Hallinnoi laskujasi ja asiakastietojasi helposti OmaLupa-palvelussa

Voit maksaa laskusi ja päivittää asiakastietojasi helposti ja nopeasti kirjautumalla OmaLupa-palveluumme.

OmaLupa-palveluun

Tarvitseko apua? Älä epäröi ottaa yhteyttä

Voit laittaa asiakaspalveluumme viestin täyttämällä yhteydenottolomakkeemme. Halutessasi voit olla asiakaspalveluumme yhteydessä myös puhelimitse soittamalla numeroon: 030 6705 030*

Puhelinpalvelumme on auki maanantaista perjantaihin klo. 10.00-14.00.

*Puhelinoperaattorit laskuttavat soitosta asiakaspalvelunumeroihin seuraavasti (hinnat sis. alv): soittaminen kotimaan kiinteän verkon liittymistä 0,08 €/puhelu + 0,09 €/min, mobiililiittymistä 0,08 €/puhelu + 0,22 €/min

Yhteydenottolomakkeeseen

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…