apteekin sisäänkäynti

Taustamusiikki tarjoaa yksityisyyttä ja uuden kokemuksen apteekin asiakkaille

apteekin sisäänkäynti
Apteekissa asiointi liittyy yksityisasioihin: terveyden ylläpitoon tai sairauksien hoitoon. Sopivalla, miellyttävän hiljaisella volyymilla soiva, rauhallinen taustamusiikki auttaa asiakkaita säilyttämään yksityisyytensä ja nostaa asiakaskokemuksen uudelle tasolle.

Apteekkien haaste: yksityisiä keskusteluja julkisissa tiloissa

Kun asiakas keskustelee farmaseutin kanssa reseptilääkkeistä, on keskustelun yksityisyys ja arkaluonteisuus lähes samaa tasoa kuin lääkärin kanssa käytävissä keskusteluissa.  Apteekeissa henkilökohtaiset keskustelut käydään kuitenkin samassa tilassa muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. 

Apteekkialan ammattilaiset kokevatkin usein huolta tai hieman huonoa omaatuntoa asiakkaan yksityisyydestä, sillä sermit tarjoavat ainoastaan näkösuojaa. Taustamusiikki voi puolestaan peittää äänet, jolloin asiakkaiden on miellyttävämpi asioida apteekissasi. 

Taustamusiikki on kustannustehokas tapa parantaa asiakaskokemusta

Apteekkarit, jotka soittavat liiketiloissaan taustamusiikkia, ovat huomanneet sen hyödyt. 

Taustamusiikki tarjoaa asiakkaille yksityisyyttä helpolla tavalla, ilman suuria investointeja. Taustamusiikki myös tutkitusti vaikuttaa apteekin tunnelmaan ja tekee apteekissa asioinnista miellyttävämpää. 

Taustamusiikin ei myöskään tarvitse soida lujalla. Asiakkaiden ei oikeastaan tarvitse edes tietoisesti kuunnella musiikkia, sillä taustamusiikki vaikuttaa meihin, usein jopa enemmän, tiedostamatta. Rauhallinen, hiljainen ja kontrolloitu äänimaailma auttaa rajaamaan keskusteluita ja luo samalla levollista tunnelmaa. 

Musiikin käyttöönotto on kustannuksena pieni; tarvitaan vain sopiva musiikkilähde ja äänentoistojärjestelmä sekä musiikkilupa, joka varmistaa sen että musiikin tekijät ja esittäjät saavat korvauksen musiikkinsa kaupallisesta käytöstä. Taustamusiikkia voi soittaa radiosta, nettiradiosta, yrityskäyttöön sopivasta verkkopalvelusta tai vaikka CD-levyiltä. 

Yksityisyyden lisäämisen lisäksi taustamusiikki parantaa henkilöstön viihtyvyyttä ja tuo tunnelmaa työpäiviin.

Haluatko aloittaa taustamusiikin soittamisen apteekissasi? Tutustu täällä apteekkien musiikkilupiin ja niiden hankintaan tai ota meihin yhteyttä, ja autamme sinut alkuun!

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…