Liikuntakeskus Voiton omistaja Tuomo Kilpeläinen

Musiikki tukee liikuntakeskus Voiton hyväntuulista ilmapiiriä

Liikuntakeskus Voiton omistaja Tuomo Kilpeläinen
Liikuntakeskuksissa treenimusiikki on yksi merkittävimmistä fiiliksen ja tsempin lähteistä.

Kahvakuulamiehenäkin tunnettu liikunta-alan yrittäjä Tuomo Kilpeläinen kertoo, miten musiikkia hyödynnetään liikuntakeskus Voitossa ja kuinka musiikilla voidaan korostaa yrityksen parhaita puolia.

Liikuntakeskus Voitto on kahvakuula-asiantuntija Tuomo Kilpeläisen omistama matalan kynnyksen liikuntakeskus, jonne kaikki ovat tervetulleita. Oulussa sijaitseva yritys on perustettu vuonna 2014, mutta Tuomon ura kahvakuulan parissa alkoi jo vuonna 2006, jolloin hän bongasi ensimmäisen kahvakuulansa netistä.

Tuomo kertoo innostuneensa kahvakuulasta niin paljon, että alkoi pian myymään kahvakuulia ja pitämään ohjattuja kahvakuulatunteja. Lisäksi hän on ehtinyt kirjoitamaan kirjoja ja tehdä radio- ja TV-esiintymisiäkin kahvakuulaan liittyen. Nykyään Tuomo viettää suurimman osan ajastaan Liikuntakeskus Voitossa ja kertoo nauttivansa aidosti siellä vietetystä ajasta. ”Liikuntakeskus Voittoon kaikki ovat tervetulleita”, toivottaa Tuomo.

Taustamusiikki tukee liikuntakeskuksen positiivista ilmapiiriä

Musiikki tukee liikuntakeskus Voiton positiivista ilmapiiriä. ”Haluamme olla Suomen hyväntuulisin liikuntakeskus ja musiikin täytyy olla siihen sopivaa”, kertoo Tuomo. Liikuntakeskuksen kuntosalin puolella soi Classic Rock -soittolista Soundtrack Your Brand -palvelusta. ”Musiikki tasoittaa hyvin kuntosalin ääniä”, kuvailee Tuomo musiikin käytännöllistä roolia. Voitossa on kokeiltu myös muita soittolistoja, mutta he ovat kokeneet vanhan Rock-henkisen musiikkilistan heille parhaaksi.

Liikuntakeskus Voitossa musiikkia soitetaan asiakkaita varten. Voiton musiikkia Tuomo kuvailee kaikille sopivaksi, hyvän mielen musiikiksi. ”Musiikki ei saa olla liian kantaa ottavaa”, kuvailee Tuomo. Musiikin soittoa liikuntakeskuksessa Tuomo pitää todella tärkeänä. Tuomo kertoo, että asiakkailta on tullut palautetta heti, mikäli musiikkia ei ole soinut lainkaan. ”Ilman musiikkia olisi hankala pärjätä”, pohtii Tuomo.

Musiikin merkitys korostuu ohjatussa liikunnassa

Ohjatussa liikunnassa ja toiminnallisessa harjoittelussa ohjaajat ja valmentajat valitsevat musiikin ohjatun tunnin mukaan. ”Ohjatun liikunnan puolella musiikilla on suurempi vaikutus”, Tuomo kertoo. Hän kertoo kokeilleensa kerran omalla kahvakuulatunnillaan musiikittomuutta ja saaneensa heti palautetta asiasta. ”Eräs tunnilla ollut kommentoi, että on kauheaa kuunnella muiden ähkimistä”, kertoo Tuomo.

Liikuntakeskuksissa Tuomo pitää tärkeänä hyvää äänieristystä, jotta musiikki ei kuulu seinien läpi muihin tiloihin. Muille liikunta-alan yrityksille Tuomo suosittelee tukevaa äänentoistoa ja panostamista etenkin ohjatun liikunnan äänentoistoon.

Kun musiikkiluvat on kunnossa, on lupa-asioidenkin hoitaminen helppoa

Musiikkilupien hoitamista Tuomo pitää yksinkertaisena. ”Kun luvat on olemassa ja laskut tulee säännöllisesti, on lupa-asioiden hoitaminen helppoa”, kuvailee Tuomo. Tekijänoikeuskorvauksia Tuomo pitää tärkeinä, sillä hän on itsekin saanut kirjoistaan tekijänoikeuskorvauksia. ”On hyvä, että tällainen systeemi on olemassa, sillä rahat menevät hyvään käyttöön” korostaa Tuomo.

Asiakkaalta kuultua -sarja kertoo, miten taustamusiikkia käytetään yrityksessä

Asiakkailta kuultua -sarjassa esittelemme asiakkaitamme eri toimialoilta ja kysymme musiikinkäyttötottumuksista ja musiikin merkityksestä niin arjessa kuin työssä. Lue lisää taustamusiikin hyödyistä yrittäjille – täältä löydät lisää kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin käytöstä.

Liikuntakeskuksien musiikkiluvista:

Taustamusiikki kuntosalissa lupa kattaa taustamusiikin soittamisen kuntosalissa sekä liikunta- ja hyvinvointikeskuksien asiakastiloissa.

Lupa kattaa musiikin esittämisen äänitteeltä (mm. TV, radio, tietokone, nettiradio, CD ja julkiseen esittämiseen soveltuvat suoratoistopalvelut).

Taustamusiikki ohjatussa liikunnassa, tarvitaan mikäli musiikkia soitetaan ohjatun liikunnan tunneilla.

Lupa kattaa taustamusiikin julkisen esittämisen äänitteeltä ohjatun liikunnan tunneilla kunto-, hyvinvointi- ja liikuntakeskuksissa sekä tanssikoulun tanssitunneilla.

Huomioithan, että lupa ei kata tunneilla soitettavan musiikin tallentamista, vaan siihen tarvitaan erillinen tallennuslupa.

Osta Lupa

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…