AV Musicin Licensing Manager Eveliina Pitkänen

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

AV Musicin Licensing Manager Eveliina Pitkänen
Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat käyttöoikeudet, ja AV Music yhdistää tuotantojen tekijät musiikkioikeuksien haltijoihin.

Musiikin tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto ovat avanneet uuden AV Music -palvelun, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkioikeuksien hankkimista audiovisuaalisiin tuotantoihin. AV Musicin ensimmäinen työntekijä Suomessa on Eveliina Pitkänen. Palvelu käynnistyy pilottina, jonka kesto on kaksi vuotta. 

Pitkänen aloitti lokakuun lopussa työt GT Musiikkiluvilla, joka on Gramexin ja Teoston yhteinen yritys.  

”Licensing Managerina pääsen hyödyntämään laaja-alaista kokemustani musiikin lisensoinnista osana av-tuotantojen suunnittelua ja toteutusta. Odotan innolla, että pääsen palvelemaan kotimaisia av-tuottajia ja sisällöntekijöitä, jotta musiikki soisi yhä enemmän kotimaisissa ja kansainvälisissä tv- ja elokuvasisällöissä”, Pitkänen toteaa. 

Pitkäsellä on yli 20 vuoden kokemus kotimaiselta av-alalta. Viimeiset 11 vuotta hän on työskennellyt useiden eri tuotantoyhtiöiden palveluksessa non-scripted -sisältöjen operatiivisena tuottajana. 

GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Ogawa toteaa, että tärkeintä pilotin onnistumisen kannalta on sujuva yhteistyö musiikki- ja av-alan sidosryhmien kesken. 

”Uusi palvelumallimme on jopa kansainvälisesti vertailtuna ainutlaatuinen. AV Music haluaa vastata av-alan tunnistettuun tarpeeseen, jossa musiikkioikeuksien hankkimiselta odotetaan helppokäyttöisyyttä. On ilo kehittää palvelua, joka edistää myös luovien alojen kasvun tavoitteita”, Ogawa kuvailee. 

”Haluamme edistää sisältöjen tuottajien ja musiikin oikeuksien haltijoiden yhteistyötä, jotta tuotannoissa soisi laadukas musiikki”, Ogawa kiteyttää. 

Palveluun voi tutustua osoitteessa avmusic.fi
 
Lisätiedot: 
 
Lauri Ogawa 
+358 50 395 6131 
lauri.ogawa@musiikkiluvat.fi 
 
Eveliina Pitkänen 
+358 50 381 1748
eveliina.pitkanen@musiikkiluvat.fi 

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…