nainen juoksee tiellä kuulokkeet korvilla

Onko lenkkipolulle lähtö vaikeaa, kaipaatko lisäpotkua treeniisi? Kuuntele musiikkia

nainen juoksee tiellä kuulokkeet korvilla
Kukapa ei tietäisi, että liikkuminen on terveellistä. Siitä huolimatta kävelylle, lenkkipolulle tai salille lähteminen voi tuntua joskus vaikealta. Musiikista voi olla apua: se tekee treenaamisesta tutkitustikin miellyttävämpää.

Musiikki on kuin laillista dopingia, niin merkittävästi se vaikuttaa urheilusuorituksiin. Se saa ihmiset juoksemaan kauemmas, pyöräilemään pitempään ja uimaan nopeammin kuin tavallisesti, kirjoitetaan Scientific American -julkaisussa.

Tieto ei varsinaisesti ole uutta: amerikkalainen tutkija Leonard Ayres sai selville jo vuonna 1911, että pyöräilijät polkivat nopeammin kun heidän läheisyydessään soitti bändi. Hiljaisuudessa vauhti hyytyi.

Monet ovat kokeneet sen itsekin urheillessaan. Musiikki rytmittää treeniä, saa ajan kulumaan nopeammin ja pitää tahtia yllä. Syitä on Scientific Americanin artikkelin mukaan monia: musiikki vie huomion pois mahdollisista kivuista ja väsymyksestä. Musiikki myös kohentaa mielialaa, mikä tietenkin tekee treenaamisesta kevyempää.

Millainen musiikki sitten toimii parhaiten urheillessa? Useimmiten treeniä siivittää parhaiten nopeatahtinen musiikki, sillä ihmiset luonnollisesti rytmittävät liikkeensä musiikin tahtiin. Musiikkivalintaan vaikuttaa tietenkin myös musiikkimaku ja treenaajan kulttuurinen taustakin, Scientific American kertoo.

Musiikilla on merkitystä silloinkin, kun treenataan yhdessä. Se on olennainen osa ohjattua liikuntaa, se saa salitreenin sujumaan ja inspiroiva ja motivoiva musiikki saa asiakkaat myös palaamaan salille ja jumppatunneille!

Lue lisää taustamusiikin merkityksestä kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa ja poimi vinkkimme talteen!

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…