Hyppää kuulokanavalle – lue vuoden parhaat taustamusiikkivinkit

Mitä hyötyä taustamusiikista on, millaista taustamusiikkia kannattaa soittaa, millaisen musiikkiluvan tarvitsen? Näihin, ja moniin muihin yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin olemme koonneet vastauksia ja vinkkejä läpi vuoden.

Vuoden päätteeksi kokosimme suosituimmat Kuulokanavalla-artikkelit yhteen: löydät blogin luetuimmat jutut nyt helposti tästä!  

Yrityksen perustaminen ja taustamusiikki

Uuden yrityksen mielikuvaa ja asiakaskokemusta kannattaa rakentaa myös taustamusiikin avulla heti ensi hetkestä alkaen. Jotta yrittäjät saisivat taustamusiikista sekä iloa että hyötyä, Kokosimme uusille yrittäjille ja yrityksen perustamista harkitseville tietopankin, jossa käydään läpi tärkeimmät taustamusiikkiin liittyvät ideat ja vinkit.

Miten taustamusiikki kannattaa valita – entä miten musiikki vaikuttaa?

Millaista musiikkia yrityksen tiloissa kannattaa soittaa ja mitä taustamusiikin valinnassa olisi hyvä ottaa huomioon? Kuusi vinkkiä taustamusiikin valintaan -juttu on auttanut lukuisia yrittäjiä alkuun taustamusiikin valinnassa

Musiikin vaikutukset ja hyödyt ovat myös askarruttaneet monia lukijoita. Musiikki saa asiakkaat viihtymään ja palaamaan uudestaan, ja usein se myös auttaa yrittäjiä myymään enemmän. Lisää taustamusiikin vaikutuksia löydät tästä artikkelista!

Uusia lupia ja vertaistukea kriisiin

Tehtävämme on auttaa eri alojen yrittäjiä hyödyntämään tunnettua musiikkia omassa toiminnassaan. Lupatuotteiden on oltava järkeviä erilaisille yrittäjille, joten siksi lanseeraamme tarvittaessa myös uudenlaisia musiikkilupia. Alkuvuodesta julkaistu Musiikkilupa liikunnaohjaajalle saavutti heti suuren suosion. 

Koronakriisi aiheutti jo alkuvuodesta suuria vaikeuksia monelle musiikkialan ammattilaiselle: musiikkialalla työskennellään useimmiten yksinyrittäjinä ja freelancereina. Keväällä muistutimme kuudesta tavasta tukea musiikkialan ammattilaisia ja yrittäjiä – nämä ajatukset ovat edelleen ajankohtaisia. 

Kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin hyödyntämisestä

Moni yritys käyttää taustamusiikkia tehokkaasti ja onnistuu parantamaan omaa bisnestään tunnetun musiikin avulla. 

Tamperelaisessa 2ndhand-putiikki Helga-neidissä musiikki on tärkeä osa tunnelmaa ja asiakkaan kokemusta. Omistaja Tiina Rikalan haastattelussa selviää, millaista musiikkia Helga-neidissä soitetaan – ja miksi.
Moni kauppakeskuksessa toimiva yrittäjä pohtii, voiko omaa taustamusiikkia tuoda kauppakeskusympäristöön. Kyllä voi! Tässä jutussa Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

Löydät kaikki Kuulokanavalla-blogin artikkelit täältä >>

Liittyvät artikkelit

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa 

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää av-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat…

Juhlamaailma saa asiakkailta kiitosta vastuullisesta musiikinkäytöstä

Ilmapallokeskus on tarjoillut suomalaisille elämyksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tunnetuimmalla kuluttajabrändillä, Juhlamaailmalla, on seitsemän myymälää ja verkkokauppa.

Soivat kuljetusrobotit ilahduttavat S-ryhmän ruoan verkkokaupan asiakkaita 

Tärkeintä kuljetusrobottien musiikkivalinnoissa on tunnistettavuus ja rakastettavuus, sanoo Content Designerina S-kaupat-palvelulle työskentelevä Eeva Kallas.

Uusi palvelu av-alan musiikkitarpeisiin lanseerataan syksyllä 2023 

AV Music on Gramexin, Teoston ja GT Musiikkilupien yhdessä tuottama uusi pilotoitava palvelu, joka yhdistää musiikin käyttäjien tarpeet ja musiikin…