Hyppää kuulokanavalle – lue vuoden parhaat taustamusiikkivinkit

Mitä hyötyä taustamusiikista on, millaista taustamusiikkia kannattaa soittaa, millaisen musiikkiluvan tarvitsen? Näihin, ja moniin muihin yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin olemme koonneet vastauksia ja vinkkejä läpi vuoden.

Vuoden päätteeksi kokosimme suosituimmat Kuulokanavalla-artikkelit yhteen: löydät blogin luetuimmat jutut nyt helposti tästä!  

Yrityksen perustaminen ja taustamusiikki

Uuden yrityksen mielikuvaa ja asiakaskokemusta kannattaa rakentaa myös taustamusiikin avulla heti ensi hetkestä alkaen. Jotta yrittäjät saisivat taustamusiikista sekä iloa että hyötyä, Kokosimme uusille yrittäjille ja yrityksen perustamista harkitseville tietopankin, jossa käydään läpi tärkeimmät taustamusiikkiin liittyvät ideat ja vinkit.

Miten taustamusiikki kannattaa valita – entä miten musiikki vaikuttaa?

Millaista musiikkia yrityksen tiloissa kannattaa soittaa ja mitä taustamusiikin valinnassa olisi hyvä ottaa huomioon? Kuusi vinkkiä taustamusiikin valintaan -juttu on auttanut lukuisia yrittäjiä alkuun taustamusiikin valinnassa

Musiikin vaikutukset ja hyödyt ovat myös askarruttaneet monia lukijoita. Musiikki saa asiakkaat viihtymään ja palaamaan uudestaan, ja usein se myös auttaa yrittäjiä myymään enemmän. Lisää taustamusiikin vaikutuksia löydät tästä artikkelista!

Uusia lupia ja vertaistukea kriisiin

Tehtävämme on auttaa eri alojen yrittäjiä hyödyntämään tunnettua musiikkia omassa toiminnassaan. Lupatuotteiden on oltava järkeviä erilaisille yrittäjille, joten siksi lanseeraamme tarvittaessa myös uudenlaisia musiikkilupia. Alkuvuodesta julkaistu Musiikkilupa liikunnaohjaajalle saavutti heti suuren suosion. 

Koronakriisi aiheutti jo alkuvuodesta suuria vaikeuksia monelle musiikkialan ammattilaiselle: musiikkialalla työskennellään useimmiten yksinyrittäjinä ja freelancereina. Keväällä muistutimme kuudesta tavasta tukea musiikkialan ammattilaisia ja yrittäjiä – nämä ajatukset ovat edelleen ajankohtaisia. 

Kokemuksia musiikkiluvista ja taustamusiikin hyödyntämisestä

Moni yritys käyttää taustamusiikkia tehokkaasti ja onnistuu parantamaan omaa bisnestään tunnetun musiikin avulla. 

Tamperelaisessa 2ndhand-putiikki Helga-neidissä musiikki on tärkeä osa tunnelmaa ja asiakkaan kokemusta. Omistaja Tiina Rikalan haastattelussa selviää, millaista musiikkia Helga-neidissä soitetaan – ja miksi.
Moni kauppakeskuksessa toimiva yrittäjä pohtii, voiko omaa taustamusiikkia tuoda kauppakeskusympäristöön. Kyllä voi! Tässä jutussa Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

Löydät kaikki Kuulokanavalla-blogin artikkelit täältä >>

Liittyvät artikkelit

DJ Pexi eli Pekka Haavisto: ”DJ-pöydän takaa aistii, mitä ihmisillä on mielessään” 

Se alkoi kymmenisen vuotta sitten Helsingin Vuosaaressa järjestetystä Superwood-tapahtumasta.

Kuntokeskus Liikulle musiikki on kiinteä osa kasvutarinaa  

– Kun se 60-vuotias Sinikka kuulee kuntosalilla Katri Helenaa, hänelle tulee sellainen tunne, että musiikki soi juuri hänelle.

Suomalaisissa kauppakeskuksissa tutkitaan musiikin käytön arvoa ja hyötyjä asiakkaille sekä henkilöstölle 

Euroopan unionin rahoittamassa EU Music 360 -tutkimuksessa selvitetään musiikin vaikutuksia asiakas- ja henkilöstökokemukseen Suomessa kaupan alalla. Tutkimukset käynnistyivät helmikuussa 2024…